Primer pla del cuiner Alberto Chicote

El mètode de Chicote per a perdre 40 quilos en un any i mig sense jugar-se la salut

El cuiner ha passat dels 115 quilos als 75 i ara està gairebé irreconeixible

Tot i que Alberto Chicote sempre s'ha dedicat a la cuina, la bona alimentació mai no ha estat el seu punt fort. De fet, més d'una vegada ha reconegut que el seu estil de vida no era gens saludable. Tot, fins que un bon dia va decidir que havia arribat l'hora de canviar.

Així, en menys de dos anys, el conegut cuiner va arribar a aprimar-se de manera impressionant. Amb esforç, dedicació i constància, va perdre al voltant de 40 quilos l'any i mig, una cosa que deixa perplex qualsevol.

De fet, el seu canvi va ser tal, que va arribar a ser víctima dels mal anomenats 'productes miraculosos'. «Per desgràcia, sempre hi ha algú disposat a jugar amb la salut dels altres», va lamentar. Ara bé, no ha dubtat a compartir el seu autèntic secret: la tècnica amb què ha aconseguit aprimar-se una barbaritat...

El mètode real amb què va perdre fins a 40 kg en menys de dos anys

Són molts els productes que prometen i prometen, però cal anar amb compte, ja que la majoria de vegades no són gens eficaços. Per això, el madrileny ha recomanat més d'una vegada posar-se en mans d'un especialista. I raó no li falta, ja que no hi ha ningú millor per començar un canvi d'hàbits que un nutricionista que ens pugui assessorar.

El secret per perdre els quilos que li sobraven no va ser altre que millorar el seu estil de vida. Ell mai no va creure ni tampoc va seguir cap 'dieta miracle', sinó que va apostar per «una bona alimentació, exercici, persistència...». «Jo he perdut 40 quilos, a poc a poc», va explicar a La Sexta.

A més de menjar molt més saludable, el cuiner es va atrevir a fer esport. Per exemple, les caminades de més d'una hora es van convertir en una rutina a la seva vida, a través d'una pineda a prop de casa seva. Veure una sèrie mentre caminava a la cinta també ajudava, complementant els seus exercicis al gimnàs.

«No existeixen els miracles»

Quan el canvi físic va començar a ser molt visible, molta gent li va començar a preguntar si s'estava «prenent alguna cosa». «No existeixen els miracles; no hi ha productes que et facin això», ha insistit. Els resultats parlen per si mateixos: dels 115 quilos que pesava va passar als 75 quilos.

Per descomptat, en els moments més difícils va estar temptat a «enviar-ho tot a pastar fang», però va aguantar. «Cal anar al metge, consultar el cas de cadascú i posar-se en mans d'un professional sempre», va insistir el famós.

Imatge d'Alberto Chicote.
El cuiner va aconseguir perdre 40 quilos en menys de dos anys. | GTRES
 

Consells per perdre pes de forma saludable

Segons els nutricionistes, la clau per perdre pes és combinar l'exercici físic amb una bona alimentació. A continuació, et revelem algunes de les dietes més sanes i efectives que pots seguir:

1. La dieta mediterrània

És més que probable que hagis sentit parlar-ne més d'una vegada. La dieta mediterrània és la dieta tradicional que compta amb més suport científic.

El seu consum es basa a ingerir altes quantitats de fruites i verdures, peix, llegums, oli d'oliva i cereals integrals. També és aconsellable el consum de llet, formatge i fruits secs.

Imatge d'una persona netejant un tomàquet.
Les fruites i verdures són els aliments que no poden faltar a la dieta mediterrània | Getty Images
 

Per contra, en aquesta dieta s'intenta reduir el consum de carn vermella, sucres i greixos saturats. No cal dir que els aliments ultraprocessats, que no són gens sans, no hi són en aquesta dieta.

2. La dieta flexitariana

El flexitarianisme és una nova tendència que està cobrant cada cop més força. El terme d'aquesta dieta fa referència a la flexibilitat i engloba aquelles persones que basen la seva alimentació en una dieta vegetariana, tot i que ocasionalment també consumeixen aliments d'origen animal.

És una dieta ideal per perdre pes, ja que està basada fonamentalment en aliments verds. Es prioritza el consum de fruites i proteïnes vegetals, tot i que també permet els làctics i els ous. De forma extra, també s'accepta la carn, però aquesta es menja en petites quantitats.

3. La dieta de la clínica Mayo

La clínica de Mayo ha estat reconeguda com el millor hospital dels Estats Units. La seva tasca en l'àmbit de la investigació, així com els nutricionistes d'aquesta institució, van elaborar una dieta estandarditzada per perdre pes d'una manera sana i segura.

Aquesta rutina és més lenta que les anteriors, de manera que els canvis físics no són tan ràpids d'apreciar. L'objectiu que persegueix aquesta dieta és ajudar a baixar l'excés de pes canviant els hàbits que puguin afectar la salut per altres que siguin més beneficiosos.

Una dona caminant.
La dieta de la clínica Mayo proposa mitja hora d'exercici cada dia. | Getty Images
 

De la mateixa manera que la dieta mediterrània, la base predominant d'aquesta dieta també es basa a menjar més fruites i verdures. A més, perquè els resultats siguin efectius, l'alimentació ha d'anar acompanyada d'un exercici diari (concretament mitja hora al dia).

La constància de mantenir una correcta alimentació (a més de practicar exercici) t'ajudarà a perdre pes. T'animem que t'iniciïs i provis alguna de les dietes.