Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de tres cafès en una taula

El millor cafè que pots comprar als supermercats catalans, segons l'OCU: només 1,45 €

Descobriu el cafè més bo i barat de Catalunya segons l'OCU: costa menys d'1,50 €

Si gaudeixes d'una bona tassa de cafè, sabràs que no tots els cafès són iguals. En cas de dubte, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha trobat la millor opció del supermercat i és molt barata.

Hi ha molts factors que influeixen en la qualitat i el sabor d'aquesta beguda, com ara l'origen, el tipus de gra, el torrat, la molta o la preparació. A més, hi ha una gran varietat de cafès al mercat, des dels més tradicionals fins als més innovadors, passant pels ecològics o els descafeïnats.

Com saber quin és el millor cafè per comprar al supermercat? Quins criteris cal tenir en compte per triar un bon cafè? Quines marques ofereixen la millor relació qualitat-preu? Aquestes són algunes de les preguntes que s'ha plantejat l'OCU, que ha fet un estudi comparatiu de 25 cafès molts que es venen als supermercats.

L'estudi ha analitzat tant cafès de torrat natural com de barreja, és a dir, aquells que combinen grans de cafè. Han valorat diferents aspectes de cada cafè, com ara l'aroma, el sabor, la intensitat, el color o la crema. També han tingut en compte el preu i la quantitat de cafeïna per tassa. Els resultats de l'estudi han revelat que hi ha tres cafès que destaquen per la seva bona qualitat i el baix preu, per la qual cosa han rebut el reconeixement de Compra Mestra per part de l'OCU.

Cafè molt 'Mezcla' d'Alcampo
Cafè molt 'Mezcla' d'Alcampo | Catalunya Diari

Quin és el millor cafè del supermercat segons l'OCU?

El cafè més recomanat per l'OCU és el cafè molt 'Mezcla' d'Alcampo (1,45 €/envàs de 250 g), que ha obtingut 77 punts sobre 100. Segons l'OCU, es tracta d'un cafè amb cos i amb una crema consistent, que té un sabor agradable i equilibrat. A més, té un contingut moderat de cafeïna, amb 168 mg per tassa.

El segon cafè més ben valorat és el cafè molt natural de Carrefour (1,36 €/envàs de 250 g), que ha aconseguit 76 punts. L'organitzacióel descriu com un cafè amb un cos mitjà i un sabor equilibrat i suau. Té una mica més de cafeïna que l'anterior, amb 176 mg per tassa.

El tercer cafè que ha aconseguit el distintiu de Compra Mestra és el cafè molt barreja Markus d'Aldi (1,49 €/envàs de 250 g), que ha aconseguit 74 punts. El defineixen com un cafè amb cos mitjà i un sabor agradable i equilibrat. Té una quantitat semblant de cafeïna que el primer, amb 169 mg per tassa.

Hi ha més opcions preferides de cafè per a l'OCU?

Aquests tres cafès són els més econòmics de l'estudi i demostren que no cal gastar gaires diners per gaudir d'un bon cafè. Ara bé, si no t'importa pagar una mica més, l'OCU també ha destacat dos cafès més amb una puntuació superior als anteriors, encara que sense el premi de Compra Mestra.

LavAzza Crema e gusto
El cafè de la marca Lavazza Crema i gust també ha aconseguit una bona valoració. | Catalunya Diari

Es tracta del cafè molt Lavazza, que ha estat el millor valorat de l'estudi amb 81 punts, i del cafè molt barreja Fortaleza, que ha quedat en segon lloc amb 79 punts. Tots dos són cafès amb cos i amb una crema densa i persistent, que tenen una aroma i un sabor intensos i característics. Això sí, també tenen més cafeïna que els anteriors, amb 189 mg i 186 mg per tassa respectivament.

Com veiem, l'estudi de l'OCU ens mostra que hi ha una gran varietat de cafès molts al supermercat i que no sempre els més cars són els millors. Segons aquest estudi, els cafès de marca blanca d'Alcampo, Carrefour i Aldi són els que ofereixen la millor relació qualitat-preu, encara que també hi ha altres opcions de més qualitat i preu, com Lavazza o Fortaleza.

Si vols consultar l'estudi complet, ho pots fer a la seva pàgina web, on trobaràs més informació sobre cada cafè i les seves característiques. També pots veure un vídeo explicatiu al seu canal de YouTube, on donen alguns consells per triar i preparar un bon cafè.

Recorda que el cafè és una beguda estimulant que pot tenir efectes positius i negatius sobre la salut, depenent de la quantitat i la freqüència amb què es consumeixi. Per això, es recomana moderar-ne el consum i no superar les quatre tasses al dia.