Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de fotos d'una dona molt sorpresa en primer pla i una mà sostenint un protector solar amb una advertència

La millor crema solar que venen a Espanya, certificada per l'OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha analitzat 15 propostes per determinar quina és la més interessant

La crema solar és un producte que, com indiquen els dermatòlegs, s'ha de fer servir diàriament. Hem de sortir de casa amb la pell protegida també durant l'hivern, però sobretot ara que arriba l'estiu. Per això, l'OCU n'ha analitzat les millors.

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha dut a terme un estudi sobre els 15 protectors facials que més es poden trobar a les botigues. En aquest punt, ha destacat que set compten amb un mal etiquetatge.

Aquestes són les millors cremes solars segons l'OCU

Després d'haver realitzat el seu estudi, l'OCU ha determinat que el rànquing de les cinc millors cremes solars és el següent:

Top 5 de les cremes solars analitzades per l'OCU

PosicióProducte
1Nuxe Sun Crème Fondante Visage SPF 50
2La Roche-Posay Anthelios Uvmune 400 Crème Hydratante SPF 50+
3Bioderma Photoderm Aquafluide 50+
4Avène Crème SPF 50+ amb acabat invisible
5Yves Rocher Solaire Peau Parfaite Anti-Age

Crème Fondant de Nuxe Sun
La Nuxe Sun Crème Fondante Visage amb SPF 50 és la guanyadora per a l'OCU | Mykolasosiukin, OCU

Què passa amb les etiquetes de la crema solar

A través d'aquesta anàlisi, l'organització ha detectat que algunes marques mostren irregularitats a l'etiquetatge. En aquest sentit, semblen abusar d'eslògans que tenen caràcter més publicitari que informatiu.

També indiquen, per altra banda, que algunes etiquetes poden resultar confuses. La crema de Nuxe, Yves Rocher i Rituals inclouen fragàncies al·lergògenes a la seva fórmula. A més, la de Piz Buin compta amb dos ingredients que l'OCU no recomana.

Això és el que has de saber sobre el factor de protecció solar

A la seva web, l'organització llança una sèrie de recomanacions per ajudar els usuaris a triar la millor opció. Per això, recorden alguns aspectes clau sobre el factor de protecció solar (SPF o FPS).

En aquest sentit, indiquen que aquest reflecteix per quin nombre de vegades es multiplica el temps que es pot estar al sol sense cremar-se. Tot i això, recorden que, encara que no es cremi, la pell pateix. De fet, ni les cremes amb més SPF protegeixen el 100%.

Com a recordatori, l'OCU diu que els factors de 15 a 25 són de protecció mitjana, els de 30 a 50 són d'alta protecció. Per últim, els de 50 o 50+ són de protecció molt alta. Com a mínim, tria un de protecció 15, encara que millor si és superior.