Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una dona mirant sucs a un supermercat i una altra d'un suc de taronja

L'OCU ho té clar: el millor suc del supermercat és de marca blanca

Aquesta opció es pot incloure per esmorzar o berenar dels més petits, encara que és apte per a tota la família

Són diversos els beneficis que té beure suc per a la nostra salut. A causa de la fama d'aquestes begudes, des de l'OCU han fet una anàlisi amb l'objectiu de descobrir quina és la millor opció del supermercat.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana consumir un total de cinc racions de fruita i verdura al dia. No obstant això, en alguns casos, només cal beure un got de suc per complir amb la recomanació.

Aquest és el millor suc de supermercat segons l'OCU

L'OCU, amb l'objectiu d'ajudar els consumidors a triar el millor, ha fet una anàlisi de diferents sucs que es poden trobar al supermercat. A més, l'organització ha estat clara en el resultat.

En aquest cas, l'opció que s'ha endut la medalla d'or és el suc de taronja 100% fruita espremuda del supermercat Carrefour, que es pot trobar dins de la gamma de productes BIO. Té un preu de 2,99 €/l.

Fotomuntatge del suc de taronja Bio 100% Fruita Espremuda de Carrefour al capdavant i de fons la imatge d'un supermercat difuminada
El suc de taronja 100% fruita espremuda de Carrefour BIO és el més recomanable | Carrefour, Khunkorn

El segon lloc, per altra banda, és per al suc de préssec, poma i raïm d'Alcampo, elaborat a partir de concentrat. El rànquing del top 3 el tanca el suc de taronja del mateix supermercat.

Top 5 de sucs de taronja segons l'OCU

PosicióSuc i Supermercat
1BIO Suc de Taronja 100% Fruita espremuda (Carrefour)
2Suc de préssec, poma i raïm (Alcampo)
3Suc de Taronja (Alcampo)
4Taronja d'Alipende (Ahorramás)
5Classic, Suc de Poma (Carrefour)

L'organització recomana un consum moderat

Des de l'OCU indiquen que el suc pot ser present a la dieta. Això sí, no pot substituir una peça de fruita. A més, adverteix sobre el contingut de sucre, recordant que no cal “superar el 5% de les calories en forma de sucres lliures”.

L'organització, per altra banda, diu que “la mitjana de sucre trobat als gairebé 100 productes de l'estudi és de 16 grams en un envàs de 200 ml”. Per això, “amb un sol suc podem ingerir el 65% de la recomanació diària”.

Després d'analitzar els diferents sucs, l'OCU és clara respecte als nens: “La quantitat de sucre d'aquests sucs suposa un percentatge força més gran que l'aconsellat”.

Com triar el millor suc de supermercat segons l'OCU

Des de l'OCU recorden que els millors sucs són els que “estiguin menys processats”. És a dir, “que no portin additius, ni addició de sucres o edulcorants a la llista d'ingredients”. En altres paraules, el millor suc que pots triar és l'espremut.

La resta de begudes elaborades a base de suc són, segons l'OCU, “productes elaborats amb un percentatge de suc al voltant del 50%”. Després, se li afegeixen “aigua i sucres o edulcorants”. Per això, tenen “un baix interès nutricional”.