Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un supermercat on es veu la secció de carn i una altra imatge d'una dona amb gest dubitatiu

L'OCU alerta del pitjor supermercat per anar a comprar carn: suspens molt merescut

L'organització ha dut a terme una enquesta que ha ofert resultats aclaridors sobre els hàbits de compra

Un dels productes que no poden faltar en una alimentació equilibrada és la carn. Tot i que no es recomana abusar-ne, sí que ha d'estar present de manera constant. Tenint en compte això, des de l'OCU han analitzat on és millor comprar-la.

El tipus de carn que comprem i on fer-ho són dos factors a tenir en compte per assegurar-nos que estem escollint el millor producte. Per vessar una mica de llum sobre l'assumpte, l'organització ha dut a terme un estudi interessant.

Així ha realitzat l'OCU el seu estudi

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha entrevistat més de 5.000 clients de 18 cadenes per conèixer els seus hàbits de compra. Els enquestats havien de puntuar de l'1 al 100 diversos aspectes sobre els dos supermercats en què compren més.

Entre els productes pels quals se'ls van preguntar hi ha el pa, la fruita, la llet i la carn, entre d'altres. Després d'analitzar les respostes, l'OCU ha pogut establir quins són els supermercats més ben valorats, però també els pitjors.

L'OCU revela quin és el pitjor supermercat per comprar carn

Després d'analitzar els resultats de les diferents enquestes, l'OCU ha indicat que el supermercat on els clients compren menys carn és Dia, que se situa un total de 22 punts sota la mitjana.

El logotip de Supermercats Dia, amb el fons vermell i les lletres blanques, a l'entrada d'una de les botigues
Dia se posiciona como el supermercado menos elegido para comprar carne | Europa Press

Molt de prop, per la seva banda, segueix Aldi. Tot i això, cal tenir en compte que en aquest estudi no es valorava la qualitat, sinó els hàbits de compra. Això sí, com que són els menys freqüentats, es pot concloure que la qualitat no destaca per als usuaris.

Aquests són els millors supermercats per comprar carn

Al lloc oposat del rànquing hi ha el supermercat Bonàrea, que ha obtingut un 85% de satisfacció, aconseguint la puntuació més alta de l'estudi. Només uns punts més avall hi ha Ahorramás, amb un 65%.

Aquest estudi de l'OCU indica quin nivell de satisfacció tenen el total de 5.415 clients enquestats. Per això, s'ha preguntat sobre els seus hàbits i la freqüència de compres, encara que no s'ha tocat el tema de la qualitat dels productes escollits.

Com triar la millor carn de supermercat

Amb aquests resultats al cap, l'OCU també recorda què cal tenir en compte a l'hora d'escollir carn al supermercat. En primer lloc, t'has de fixar en el seu aspecte, que ha de ser d'un vermell brillant i sense greix en excés.

Si acudeixes al taulell per comprar-la, no dubtis a preguntar-li al carnisser per la millor peça per no fallar a la teva elecció. En cas que la prefereixis empaquetada, llegeix l'etiqueta i fixa't en els additius artificials que contingui, que en disminueixen la qualitat.