Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'OCU ha decidit quina és la millor truita de patata de supermercat

L'OCU revela quina és la millor truita del supermercat que pots comprar a Espanya

L'organització ha fet una anàlisi d'un total de 15 truites de patata del supermercat i una és la guanyadora

Si hi ha un aliment capaç de definir la gastronomia espanyola és la truita de patates. Tot i la seva popularitat, la falta de temps ha fet que les opcions casolanes baixin per donar pas a les comprades al supermercat. I aquí l'OCU hi té molt a dir.

Amb l'objectiu d'ajudar tots els consumidors que, per manca de temps, prefereixen adquirir aquest aliment al supermercat de confiança, l'Organització de Consumidors i Usuaris ha elaborat un rànquing amb les més recomanables.

L'OCU compara 15 truites de patata del supermercat

Des de l'OCU, sempre pendents d'analitzar tota mena de productes i aliments per ajudar en les compres als consumidors, han dut a terme un estudi d'un total de 15 truites de patata dels supermercats més coneguts.

D'aquestes, 7 han estat de primeres marques i 8 de marques blanques. A més, l'organització avisa que “estan lluny de les autèntiques truites casolanes”. Tot i això, destaquen que "entre elles hi ha grans diferències".

Aquesta és la millor truita del supermercat segons l'OCU

El primer lloc al rànquing de l'OCU l'ocupa la truita de la marca La Cocina de Senén, amb un total de 68 punts sobre 100 i un preu de 8,95 euros el quilo. Tot i això, l'organització avisa que aquesta truita és diferent de la resta, per la qual cosa no és comparable.

En aquest cas, és un producte congelat que s'ha d'acabar a la paella. Com expliquen, quan es posa al foc, “es va quallant l'ou alhora que es desfà la gelatina i es manté la forma”.

Com a resultat, s'obté “una truita sucosa, amb una patata escalfada, de textura agradable”. Aquestes característiques han donat la medalla d'or. Es pot trobar a supermercats com El Corte Inglés o Carrefour.

Truita de patates amb ceba de La Cuinan de Senén
La truita de La Cocina de Senén guanya la medalla d'or de l'OCU | OCU, 12963734 de Getty Images

Aquestes són les que ocupen el segon i el tercer lloc

El segon lloc del rànquing, més centrat en les truites envasades, és per a la truita d'Aldi de ceba caramel·litzada i ous campers. Aquesta opció obté un total de 67 punts sobre 100 i té un preu de 2,99 euros el quilo.

L'OCU destaca aspectes com l'agradable sabor i la textura sucosa. També tenen en compte l'ús d'ous de gallines criades a l'aire lliure.

Per tancar el rànquing, ens trobem amb la truita de la marca Fuentetaja, que aconsegueix 57 punts sobre 100, força allunyada de l'alternativa d'Aldi.

Top 3 millors truites del supermercat segons l'OCU

Marca
Puntuació sobre 100
La Cocina de Senén68 punts
La Cocina de Aldi67 punts
Fuentetaja57 punts

Valoració nutricional de les truites del supermercat

D'altra banda, l'OCU indica que no troben un alt contingut de greixos, sucres o sal a les truites que han analitzat. La de La Cuina d'Aldi, a més, destaca per tenir valors menys calòrics. La d'Auchan, per part seva, té els més alts.

Pel que fa a la sal, la truita de patates de Fuentetaja és la que més en té, amb un 1,3% i, la que menys, la de la marca Palacios, amb un 0,57%. Com a extra, l'OCU destaca que les truites acabades en paella aconsegueixen que la patata i la ceba quedin més senceres.