Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona pensant i una altra agafant la carn en un supermercat

L'OCU tria el supermercat amb la millor carn de tot Espanya: i és català

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha fet una anàlisi d'aquest tipus de producte i ha contemplat diversos factors

Des de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) tenen l'objectiu d'ajudar els clients a seleccionar els millors productes del supermercat. En aquest cas, l'organisme ha centrat els esforços en la carn, un dels aliments més populars.

Per fer-ho, s'ha dut a terme una investigació a través d'una anàlisi de 18 cadenes de supermercats. En aquest estudi s'han tingut en compte factors com la qualitat, les preferències de compra dels usuaris i els mètodes de producció, entre d'altres.

El supermercat amb la millor carn d'Espanya

Després de dur a terme la seva anàlisi, des de l'OCU han determinat que Esclat, la cadena del Grup Bonpreu de Catalunya, és la que té millor oferta de carn als prestatges.

Supermercat Esclat
El supermercat català s'ha posicionat al top de la llista | Esclat

La cadena Esclat ha aconseguit una puntuació de 84 punts sobre 100 a l'estudi. Molt de prop, per part seva, el segueixen BonPreu i, en tercer lloc, BonÀrea i Hipercor comparteixen 79 punts.

Els supermercats que venen la millor carn, segons l'OCU

POSICIÓSUPERMERCATPUNTUACIÓ SOBRE 100
1Esclat84
2Bonpreu83
3BonÀrea79
4Hipercor79
5El Corte Inglés78

Per a aquest estudi, l'OCU s'ha centrat, sobretot, en la qualitat de la carn segons la freqüència de compra. Tot i això, aquest enfocament pot no encaixar amb els gustos de tots, ja que la qualitat no sempre es relaciona amb la popularitat de cada producte.

Què has de tenir en compte en consumir carn

Des de la pàgina oficial, l'organització indica que el boví, el porc i el pollastre són els tipus de carn més consumits a Espanya. A més, indiquen que la seva composició canvia força depenent de l'espècie.

Proporció d'aigua

Hi ha un factor a tenir molt en compte. I és que la carn té una proporció d'aigua elevada (del 65 al 80%), de proteïnes (del 16 al 22%) i de greix (de l'1 al 48%). Això depèn de l'animal i de la peça en concret.

Vitamines i minerals

La carn també compta amb vitamines i minerals, però el seu consum sempre ha de ser moderat. A més, cal alternar-ho amb peix, llegums i ous. D'altra banda, des de l'OCU recorden que una porció són 100 grams i més.

Proteïnes

Pel que fa a les proteïnes, a la carn no suposen més del 12-15% de les necessitats diàries d'un adult. En aquest punt, segons l'OCU, cal destacar que no se'n recomana una ingesta excessiva, ja que poden ocasionar diferents problemes de salut.