Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Logo de l'OCU en cercle vermell a la dreta sobre fons en què apareix senyora amb pantalons de ratlles i pol blaus abocada a un taulell de peix fresc

L'OCU assenyala el supermercat que té el millor peix: guanya per golejada

L'organització ha determinat on comprar el millor peix i ha donat algunes claus per triar-lo sense errors

Des de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) es dediquen a fer diferents anàlisis sobre alguns dels productes i aliments més consumits al nostre país. L'objectiu és ajudar la població a prendre la millor decisió de compra.

En aquest cas, l'organització ha posat els seus esforços a analitzar el peix que es pot trobar a diferents supermercats d'Espanya. A més, també han afegit algunes claus per triar-ne el millor.

Què has de tenir en compte en comprar peix

Una de les primeres coses que cal tenir en compte a l'hora de comprar peix és saber distingir quina opció és fresca i quina no. Tant la frescor com la qualitat suposen per a l'OCU dos factors determinants per esdevenir el millor.

Aquestes claus no només estan relacionades amb la textura i el sabor, sinó també perquè conservi tots els beneficis nutricionals. Per trobar la millor opció, l'organització ha analitzat un total de 38 cadenes de supermercats.

Aquest és el millor supermercat per comprar peix segons l'OCU

Després de fer aquesta anàlisi, des de l'OCU han determinat que el millor supermercat per comprar peix fresc és Costco. Tot i que té pocs establiments a Espanya, la qualitat dels seus productes és immillorable.

Porta exterior de supermercat Costco
Costco té el millor peix d'Espanya amb una puntuació de 93 sobre 100 | catalunyadiari.com, Costco

En el cas concret del peix, aquest obté una puntuació de 93 sobre 100. És a dir, la qualitat d'aquest aliment s'acosta a l'excel·lència per a l'organisme.

De prop segueix la cadena Esclat, una opció present a Catalunya que també destaca per la seva qualitat, obtenint una puntuació de 88 sobre 100. Tanca el rànquing BonPreu, un establiment que se situa per sobre dels 80 punts.

Top 3 millors supermercats per comprar peix

Nom de supermercatPuntuació sobre 100
Costco93
Esclat88
BonPreu80

Els trucs de l'OCU per reconèixer si el peix és fresc

En aquest sentit, a més de determinar el millor supermercat, l'organització també ha ofert alguns consells per comprovar si el peix és fresc o no, clau durant el procés de compra:

  • Color de l'agalla: ha de ser a vermellós i mai marró. Per comprovar-ho, es pot demanar al peixater que l'ensenyi i comprovar-ho de manera ràpida.
  • Ulls: han de ser brillants, sortints i vius, mai enfonsats.
  • Textura: com més ters i ferm estigui, millor. Amb el pas de les hores, el peix tendeix a ser més tou, delatant la manca de frescor.
  • Brillantor: com més brilli, més fresc serà el peix. Això és fàcil de comprovar comparant-ho amb altres opcions.
  • Tripa: el recobriment ha de ser brillant i estar complet.