Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb el passadís d'un supermercat de fons, una llauna de tonyina al centre i un cercle amb una medalla de primer premi

L'OCU ho té clar: els 2 supermercats amb la millor tonyina en llauna de tot el país

Si penses comprar aquesta conserva el millor és fer-ho en alguna d'aquestes dues superfícies, com recomana l'OCU

Les llaunes de tonyina en conserva han esdevingut un dels aliments més consumits al nostre país. Això ha fet que l'OCU s'hi hagi fixat per fer una anàlisi i determinar quin és el supermercat on és millor comprar-les.

Aquesta opció destaca per ser socorreguda i per solucionar qualsevol mena de menjar fins i tot quan no comptem amb massa temps extra. Per fer-ne l'estudi, l'organització s'ha fixat en el preu per quilo, ja que cada superfície compta amb conserves de mides diferents.

Aquests són els supermercats que tenen la millor tonyina en llauna

Després de fer una anàlisi d'un total de 32 llaunes de tonyina en conserva, des de l'OCU han determinat que les millors pertanyen a dues marques blanques. En primer lloc, en destaca Sal de plata, d'Aldi i la marca Hacendado, de Mercadona.

Imatge de fons d'un supermercat, amb dues imatges més, en primer pla, de dos paquets de llaunes de tonyina en oli d'oliva de les marques Sal de plata i Hacendado
La OCU destaca estas dos marcas de supermercado | OCU, Dotshock, catalunyadiari.com

En aquest darrer cas, l'organització afegeix que la tonyina d'Hacendado és una 'compra mestra', ja que destaca gràcies a la seva excel·lent relació qualitat-preu.

La tonyina clara en oli d'oliva Sal de Plata d'Aldi compta amb 86 punts, obtenint la millor puntuació. El d'Hacendado, per part seva, aconsegueix 85 punts. Tot i això, el d'Aldi costa 14,94 euros/quilo i el segon 13,94 euros/quilo.

Les 2 tonyines en llauna amb oli d'oliva més ben valorades per l'OCU

Marca de la tonyinaPuntuació sobre 100Preu per kg (a la data de l'estudi)
Sal de plata (Aldi)8614,94 €/kg
Hacendado (Mercadona)8513,94 €/kg
Consorcio8429,47 €/kg
Albo8228,11 €/kg
Frinsa8242,95 €/kg

Tranquil·litat i seguretat: les conserves compleixen el que diuen

D'altra banda, l'OCU indica que la majoria dels productes tenen bons resultats en matèria de frescor, conservació i aparença. També afegeixen que la concentració de mercuri està "molt per sota" del màxim establert.

Els clients també poden adquirir amb tranquil·litat aquest producte. Des de l'OCU han comprovat "mitjançant una prova PCR", que la tonyina "correspon en tots els casos a alguna de les espècies autoritzades".

També asseguren que, quant als àcids grassos, l'estudi assegura que el tipus d'oli coincideix en tots els casos amb què indica l'etiqueta (oliva o gira-sol).

L'únic inconvenient que ha trobat l'OCU a l'anàlisi

Anant una mica més enllà en la seva anàlisi, l'OCU sí que ha aconseguit trobar un inconvenient general a les llaunes de tonyina: la quantitat de sal present.

Cal tenir en compte que l'Agència Espanyola de Sanitat i Consum determina que un aliment té excés de sal si supera l'1,25%. De mitjana, la sal d'aquestes llaunes és a l'1,04%. Per això, l'OCU la troba “bastant alta”.