Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diversos pots de tomàquet fregit amb una imatge d'una dona amb gest d'aprovació i una altra imatge d'un pot de tomàquet fregit desenfocat amb interrogants davant

L'OCU descobreix la millor salsa de tomàquet del supermercat: només té 5 ingredients

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha analitzat diferents opcions presents a les grans superfícies

Les opcions ja preparades són les més escollides a l'hora de cuinar. La manca de temps pot suposar un problema de fàcil solució a través d'alternatives com la salsa de tomàquet. En vista del seu èxit, des de l'OCU no han deixat passar l'oportunitat d'analitzar-ne les millors.

Des de l'Organització de Consumidors i Usuaris han fet un estudi amb l'objectiu de determinar les millors marques de salsa de tomàquet. Tot i que realitzar-la de forma casolana és el més saludable, algunes opcions destaquen per la seva qualitat.

Aquesta és la millor salsa de tomàquet del supermercat segons l'OCU

Després d'haver analitzat diferents marques de salsa de tomàquet disponibles al supermercat, des de l'OCU han identificat la salsa de Gallina Blanca com la millor. La raó és que la seva elaboració és molt similar a la que es fa de manera casolana.

De fet, està elaborada amb només cinc ingredients senzills. Aquests són el tomàquet, l'oli d'oliva verge extra, sal i all. Per aquest motiu, es troba encapçalant la llista del rànquing.

Tomàquet fregit Gallina Blanca
La salsa de Gallina Blanca encabeza el ranking de la OCU | Gallina Blanca, Getty Images Signature

Com a dada que cal tenir en compte, aquesta salsa utilitza tomàquet concentrat, un punt negatiu segons l'organització. Tot i això, es pot trobar per tan sols uns 2,19 euros en el seu envàs de 350 grams, obtenint una bona relació qualitat-preu.

Les marques que completen el rànquing de l'OCU

D'altra banda, a la de Gallina Blanca segueixen molt de prop altres marques reconegudes. És el cas d'Orlando a la versió zero sucres. Aquesta està realitzada amb tomàquet, oli de gira-sol, sofregit de ceba i all, midó modificat de blat de moro i aroma.

El tercer lloc és per a Hida Kids, una salsa per a nens que compta amb ingredients bàsics com el tomàquet, l'oli d'oliva verge extra, la sal i la sucralosa (substituint el sucre).

Una altra de les marques que destaquen en aquesta particular llista de l'OCU és Kines en la seva versió tomàquet fregit espès, així com Hida Light, una opció sense sucres i amb trossos de tomàquet més saludable.