Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Persona amb un carro de la compra a un supermercat i imatge destacada d'un got de llet

L'OCU escull la millor llet del supermercat a Espanya: de marca blanca i barata

Aquesta opció ha sorprès els experts de l'OCU pel seu processament i degustació, entre altres aspectes

Un dels problemes a què ens enfrontem actualment, a l'hora de fer la compra, són els preus. Els productes, sobretot els bàsics, s'encareixen cada cop més. Per això, tenir en compte l'opinió de l'OCU abans de comprar és de vital importància.

Des de l'Organització de Consumidors i Usuaris es dediquen a fer rànquings. Aquests tenen l'objectiu d'ajudar als clients dels supermercats a triar els millors productes segons la seva relació qualitat-preu. En aquest cas, li ha tocat el torn a la llet semidesnatada.

Aquesta és la millor llet del supermercat segons l'OCU

L'OCU, en aquesta ocasió, ha fet una anàlisi de la llet més consumida al nostre país, la semidesnatada. Per això, han triat un total de 38 marques diferents per decidir quina és la de millor qualitat.

Després de fer l'estudi, l'organisme ha decidit que la llet semidesnatada marca Hacendado, de venda a Mercadona, és la millor.

Aquest producte Hacendado ha obtingut una puntuació de 78 sobre 100 gràcies a factors com el seu processament i degustació i es ven per tan sols 0,90 euros el litre.

Imatge de fons de la secció de llet d'un supermercat amb una altra imatge d'una dona amb gest d'aprovació i una altra d'un pot de llet semidesnatada de Mercadona
La leche semidesnatada Hacendado se convierte en la mejor con 78 puntos sobre 100 | Mercadona, Billion Photos, Getty Images Signature

Altres opcions que segueixen molt de prop a la llet Hacendado

Tot i que la llet semidesnatada Hacendado ha aconseguit el primer lloc al rànquing de l'OCU, també són diverses les marques interessants que la segueixen. És el cas, per exemple, del Buen Pastor, amb 76 punts i amb un preu de 0,99 euros.

També de Clesa Bienatur, amb 75 punts i un preu de 0,75 euros el litre, així com de Llet Nostra, amb 71 punts, o de Beyena, Pascual i Alipende, amb 70 punts respectivament.

L'OCU també indica quina és la pitjor llet semidesnatada

A partir del rànquing de l'OCU podem conèixer quina és la millor llet semidesnatada del supermercat, però també la pitjor. A l'últim lloc, per exemple, hi ha l'Auchan semidesnatada, de la marca blanca d'Alcampo i amb una puntuació de 44/100.

La segueixen la llet Supersol, la Xoia, envasada per Feriacto Lacteos i la Gaza, que obtenen una puntuació de 53 sobre 100. El top 5 de les pitjors puntuacions el completa Qui és el cap, amb 57 punts sobre 100 i que suspèn en qualitat de processament.