Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb vehicles circulant per una carretera, un home amb cara d'estar pensant i quatre signes d'interrogació de color vermell sobre el cap

Què significa el nou senyal de trànsit groc que està pintat per tot Espanya

Molts municipis compten amb un senyal que exerceix una tasca molt important per a la seguretat de les persones

Les carreteres espanyoles compten amb nombrosos senyals de trànsit. En total, n'hi ha més de 400, i la majoria prohibeixen als conductors efectuar diverses accions. Aquestes poden limitar la velocitat, restringir els avançaments o impedir el pas en algunes adreces.

No obstant això, hi ha altres senyals informatius o que volen avisar els usuaris. I una d'elles cada vegada és més present als diferents municipis d'Espanya. És possible que alguna vegada l'hagis vist pintada a l'asfalt.

En què consisteix aquest senyal quadrat groc que hi ha en algunes calçades?

Aquest senyal és un quadrat groc, i té una aspa a l'interior, i és fonamental per als serveis d'emergència. La seva funció consisteix a assenyalar la presència d'hidrants o boques d'incendi.

Això pot permetre als bombers actuar amb més velocitat en situacions complicades, ja que el foc es pot expandir amb facilitat. La visibilitat d'aquesta senyalització és bona i garanteix que els bombers puguin reconèixer-la ràpidament.

Els hidrants i les boques d'incendi estan connectats a la xarxa d'abastament d'aigua, i la tasca és essencial per subministrar aigua i omplir les cisternes dels camions. Poden connectar-se a les mànegues i, així, intentar contenir les flames i apagar l'incendi pertinent.

El senyal groc cada vegada més present a les carreteres
El senyal groc cada vegada més present a totes les carreteres | Ayuntamiento de Leganés

Conèixer el significat d'aquests senyals és fonamental per no obstaculitzar la feina dels serveis d'emergència. D'aquesta manera, els usuaris sabran on no han d'ubicar o estacionar el vehicle, ja que pot provocar que les actuacions es facin amb més lentitud, i cada segon és decisiu.

Així mateix, els bombers segur que agraeixen la proliferació d'aquests quadrats grocs, ja que facilita la feina i, sobretot, pot ajudar a salvar vides.

El foc arrasa amb tot i els bombers treballen sota circumstàncies molt adverses. És probable que molts incendis s'haguessin pogut sufocar amb antelació si aquest quadrat groc hagués estat present a l'asfalt.

En situacions on els nervis, la por i el frenesí apareixen de cop, comptar amb ajuda addicional és un fet admirable i necessari.

Encara que els senyals acostumen a ser gestionats per la Direcció General de Trànsit (DGT), els ajuntaments poden establir-ne d'altres de propis en funció de les necessitats de cada localitat.