Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb trossos de xocolata negra i cullera amb cacau i cercle vermell amb logo de l'OCU

L'OCU assenyala les 3 millors xocolates que pots comprar a Espanya: insuperables

L'organització ha analitzat un total de 18 xocolates negres per determinar quina és la millor opció del supermercat

La xocolata és un dels aliments més coneguts i també dels que més es venen al supermercat. Amb l'objectiu d'ajudar els consumidors a prendre la millor decisió, des de l'OCU han fet una anàlisi per determinar quin és el millor que pots comprar.

En aquesta classificació s'estableix un rànquing amb les millors xocolates negres al nostre país. Tots ells es poden aconseguir a supermercats i estan disponibles per preus que ronden l'euro.

Les 3 millors xocolates negres dels supermercats

Des de l'organització han tingut en compte aspectes com ara el sabor, la qualitat o el que val per dur a terme la seva anàlisi de les xocolates. D'aquesta manera, han pogut determinar quines són les tres opcions que destaquen més.

Top 3 de les xocolates més ben valorades per l'OCU

PosicióXocolataSupermercat
1Alipende 72% CacauAhorramás
2El Corte Inglés 72% CacauEl Corte Inglés
3Consum 72% CacauConsum

Xocolata Alipende 72% Cacau

El primer lloc l'ocupa la xocolata Alipende 72% Cacau, que es pot trobar a Ahorramás i que s'erigeix com la més interessant per la seva excel·lent relació qualitat-preu.

Segons l'estudi, on han analitzat 18 rajoles de xocolata negra, aquesta destaca com l'opció més recomanable. Costa 1,05 euros els 100 grams.

Xocolata negra 72% cacau de Alipende
El chocolate Alipende 72% Cacao ocupa el primer puesto del ranking de la OCU | Ahorramas

Xocolata El Corte Inglés 72% Cacau

El segon lloc l'ocupa la xocolata negra d'El Corte Inglés, que destaca pel sabor, pel baix cost i per la qualitat. Tot i això, l'OCU assenyala que falta informació nutricional a l'etiquetatge. Val 1,10 euros.

Xocolata Consum 72% Cacau

El tercer lloc el tanca la xocolata Consum 72% Cacau. Com passa amb l'anterior, destaca a l'estudi pel seu sabor, cosa que costa i qualitat.

L'important recordatori de l´OCU sobre el consum de xocolates

Per part seva, des de l'OCU recorden que, malgrat les seves propietats, és important controlar el consum de xocolata negra.

L'organització indica que "les xocolates amb un percentatge més alt de cacau són rics en flavonoides i contenen proteïnes, minerals i fibra". Tot i això, "són productes especialment calòrics".

Per això, “convé prendre'ls amb mesura”. Com recomana l'OCU, "no s'haurien de prendre més de 20 grams, que equival a la cinquena part d'una tauleta estàndard".