Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una persona posant gasolina al cotxe i un cercle amb una mà subjectant diversos bitllets d'euro

Més de 20 €: els diners que pots estalviar aquest mes si tries bé la teva benzinera

Desvelem on és la benzinera més barata d'Espanya

En aquests temps que corren, en què la benzina i el dièsel estan pels núvols, triar la benzinera més barata és clau. I és que una bona elecció et pot fer estalviar uns bons euros cada vegada que omplis el teu vehicle.

Posar benzina s'ha convertit en un gest gairebé de luxe. És per això que és molt important saber on has d'acudir a proveir aquest mes de setembre. Segons on triïs el proveïment, et podries estalviar uns 24 € per un dipòsit de 60 litres.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Així ho ha manifestat l'Associació Nacional d'Estacions de Servei Automàtiques (Aesae) després de fer una comparació entre el preu més alt i el més baix que tenen les estacions de servei a les províncies espanyoles.

Gràcies a les dades aportades pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic s'han conegut alguns aspectes. I és que Màlaga és la província espanyola que compta amb un interval més gran entre la benzinera més cara i la més barata.

Descobreix on és més barat omplir el dipòsit a Espanya

Per exemple, podem veure la diferència de 0,39 € i és que aquests diners en un dipòsit de benzina et poden fer estalviar 23,40 €. Després de Màlaga, trobem Barcelona i Castelló amb 0,38 € i Alacant amb 0,37 €.

Ara bé, al top de diferència entre la benzinera més barata i més cara si parlem del dièsel, trobem Madrid amb 0,41 €. Estem parlant d'un possible estalvi de 24,6 € per dipòsit.

Muntatge amb una benzinera i un cercle amb un treballador amb un sortidor a la mà
Descobreix les millors benzineres per omplir més barat el dipòsit | Getty Images, RossHelen

Després de Madrid, vindrien les províncies de València i Badajoz amb una diferència respectivament de 0,39 € i 0,38 € per dipòsit. Si donem la volta a la llista, Pontevedra és la província on menys diferència hi ha en gasolina i dièsel amb 0,14 € i 0,15 €, respectivament.

El cas és que la patronal ha posat sobre la taula que la raó d'aquesta diferència de preus rau en una estructura amb menys costos. Estem parlant de les que tenen les estacions automàtiques, en contraposició a les tradicionals.

Pots estalviar-te fins a 24,6 euros per dipòsit si l'omples a Madrid

I és que estem parlant que les automàtiques poden triar el producte majorista homologat per les autoritats. Ofereixen el millor preu, per la qual cosa es beneficiarà el consumidor en tot això. Estem parlant de fins a un 20% de benzineres d'aquest tipus al nostre país i que ajudaran a abaixar el preu a les zones on s'implanten.

Així, ens endinsem ara a les províncies que presenten una diferència més gran entre la benzinera més barata i més cara. Amb tot, ens trobem a Las Palmas de Gran Canària i Santa Cruz de Tenerife. En aquest cas, estem parlant de la benzina on a Las Palmas presenta una diferència de 0,48 € i a Tenerife de 0,46 €.

Muntatge amb diversos cotxes aparcats en bateria i una mà subjectant un sortidor d'una benzinera
A Madrid, l'estalvi de benzina dièsel pot ser notable | Getty Images, Sorapong's Images

Pren-ne nota quan omplis el dipòsit: 27 i 28 euros d'estalvi

L'estalvi seria notable, ja que estem parlant de 28 i 27 € per dipòsit, respectivament a Las Palmas i Tenerife. Si ens referim a la diferència del dièsel, es canvien les posicions. Per exemple, Tenerife és la que té una diferència més elevada, amb 0,46 € davant els 0,43 € de la seva veïna Las Palmas.

Si ens fixem en l'estalvi per a un dipòsit de 60 litres, a Tenerife estaríem parlant de 27 €. I quant a Las Palmas de Gran Canària arribaria a 25 €. Amb totes aquestes dades, ja saps a quin tipus de benzineres has d'acudir per estalviar-te uns quants euros. I recorda que entre les millors per estalviar hi ha les automàtiques.