Monedes i bitllets d'euro

La millor feina del món: guanya 200 euros cada dia sense fer pràcticament res

Freddie Beckitt té una de les feines més curioses del món

El somni de molts treballadors és aconseguir diners sense fer gaires esforços, una aspiració que sembla tota una quimera. Ara, però, un jove anglès, anomenat Freddie Beckitt, pràcticament ho ha aconseguit.

Freddie Beckitt, de 31 anys, guanya molts diners amb un dels treballs més estranys i curiosos del món. Aquest jove anglès ha sabut espavilar-se per poder viure, i ha trobat una de les feines més originals del món.

Guanya molts diners sense fer pràcticament res

I és que aquest jove anglès es guanya la vida de manera curiosa: els hi fa fila a les persones riques al Regne Unit. Beckitt va decidir emprendre un nou negoci per obtenir més guanys a final de mes, però mai va arribar a imaginar-se el que de debò aconseguiria.

I encara que també és cambrer, assegura que la flexibilitat d'horaris permet que sigui una activitat complementària molt aconsellable. Aquest anglès, que es fa anomenar 'colador professional', va començar fa poc més de tres anys a exercir-hi. Segons el diari The Sun, actualment guanya una quantitat important diàriament.

Imatge d'un grup de persones esperant impacients en una filera
Beckitt guanya uns 200 euros cada dia fent fila | Getty Images

La veritat és que aquest treball, que a priori pot semblar monòton i esgotador, per a Beckitt és «un bell art en virtut de ser londinenc». La seva funció és fer fila i guardar l'espai per a terceres persones que contracten el servei amb anticipació.

Quan pot guanyar al dia Freddie Beckit?

El sou diari de Freddie Beckitt no té res a envejar a molts altres treballs. De fet, aquest anglès de 31 anys guanya al voltant de 160 lliures esterlines, fet que suposa més de 190 euros al canvi de moneda.

Aquesta quantitat pot variar segons l'extensió de la fila. De fet, per una hora de cua li van pagar una vegada 20 lliures, uns 24 euros. Aquest anglès ha reconegut públicament que els seus treballs més ben pagats són sobretot en esdeveniments massius com a desfilades de moda: «Vaig treballar vuit hores fent cua per a l'exhibició de Christian Dior de V&A per a algunes persones molt acomodades al voltant dels seixanta i tants anys».

«La cua real va ser de només tres hores, però també em van demanar que recollís les seves butlletes i esperés que arribessin. Vaig estar hores examinant el museu V&A i em van pagar 20 lliures esterlines per hora, va ser genial!», ha reconegut.

Afortunadament, aquesta feina el va ajudar a aconseguir altres encàrrecs de les mateixes persones. I és que la majoria del seu públic són persones d'edat avançada, encara que entre elles també s'hi inclou alguna família massa ocupada.

Quina és la millor època per fer files?

Freddie Beckitt té clar que tant a l'estiu com a l'hivern hi té feina. Amb el fred són moltes les persones amb diners que s'estimen més quedar-se a casa mentre ell fa files per ells. A més a més, el Nadal són una gran època per a ell per aquest motiu.

A l'estiu, hi ha una gran quantitat d'esdeveniments que requereixen un servei especial i curiós. Per això és la millor temporada per treballar. Són cites que es coneixen prèviament i els rics no dubten a reservar els serveis de Beckitt amb antelació.

Aquesta feina també té els seus desavantatges

Encara que no tot pot ser bo en aquesta curiosa ocupació. I és que Beckitt considera que cobrar més per aquesta feina és pràcticament impossible i per això no pot incrementar tot allò que li agradaria el compte corrent.

«Desafortunadament, no crec que pugui cobrar més de 20 lliures esterlines per hora i no requereix cap habilitat o fins i tot treball dur», ha assenyalat a The Sun.

Un altre dels factors en contra és que amb tota probabilitat en poc temps tingui més competència que demanda. Això el té preocupat perquè a més a més amb la crisi sanitària actual l'atenció al client de forma virtual ha guanyat protagonisme i així no hi ha gaires files per fer.