Boles de mozarella en una taula de tallar

La millor mozzarella que pots comprar a Catalunya: assequible i gustosa com la italiana

Endevines quina mozzarella és la millor de totes?

De tots els formatges que hi ha, la mozzarella és el formatge italià per excel·lència. La fama que té és per la pizza, aquesta menja tan famosa que agrada a gairebé tothom. Un altre plat pel qual també coneixem aquest formatge és l'amanida caprese, ideal a l'estiu.

De la mà del blog 'El Comidista', l'experta en gastronomia italiana Adriana Restano fa un tast a cegues de 10 mozzarelles de supermercat. Ha destacat que no es poden comparar les mozzarelles que es venen al supermercat amb la tradicional artesana, atès que, com ella diu, «seria comparar peres amb pomes».

Amanida caprese
La mozzarella es fa servir molt per a fer l'amanida caprese | Getty Images

 

Les pitjors i millors mozzarelles del súper a Catalunya

Adriana Restano ha tastat algunes de les mozzarelles de supermercat més populars de Catalunya i les ha valorat. Per descomptat, la gastrònoma italiana s'ha limitat a comparar-les entre si, perquè si no, «cap tindria més d'un 4 de nota». A continuació, veurem com han sortit parades les mozzarelles, de pitjor a millor.

7. DIA

Amb tan sols un 4,5 de nota i a 6,80 € el quilo, la mozzarella de DIA és la pitjor de totes. Restano ho argumenta especificant que una bola de mozzarella ha de ser compacta i llisa per fora i suau per dins. En aquest cas, però, la mozzarella es trenca en tocar-la i té una textura grumollosa gens uniforme.

Pel que fa al sabor, també és el pitjor de tots. Cal destacar la diferència entre una mozzarella de llet de vaca i una de llet de búfala. Aquesta segona és la tradicional i té un gust fort. Aquesta de  DIA, en canvi, no té gens de gust.

Mozarella de DIA
Mozzarella de DIA | Getty Images

 

6. Consum

Aquesta mozzarella té l'aprovat de l'experta, però no supera el 5,5. Amb un preu de 6,80 € el quilo, de textura està prou bé, però és exageradament salada.

Mozzarella del Consum
Mozarella del Consum | Getty Images

Tot i que pot semblar que és forta de sabor, el problema recau en la sal, que treu tot el protagonisme a la llet.

5. Ponte Reale

En aquesta ocasió, l'opinió de l'experta sorprèn, ja que és una marca italiana, i de les més cares (14,56 € el quilo). Li dona un 6,5 de nota i especifica que sembla més una burrata que una mozzarella. La textura falla completament i és massa dolça.

Mozzarella Ponte Reale
Mozzarella Ponte Reale | Getty Images

4. Asturiana i Lidl

Aquestes dues mozzarelles tenen un 7 de nota.

La mozzarella de Central Lechera Asturiana és de tacte bastant escamós i no té gaire sabor. Tot i així, l'experta la segueix preferint per davant de les altres que hem esmentat. El preu és de 10 € el quilo.

Mozzarella del Lidl
Mozzarella del Lidl | Getty Images

Pel que fa a la de Lidl, destaca que no està del tot malament, però que té un problema. I és que aquesta mozzarella té una tonalitat groguenca, cosa que a l'experta no li fa «bona espina». El preu és de 6 € el quilo.

3. Carrefour i Zenetti

En aquests dos productes, la nota és d'un 7,5.

A Restano la mozzarella de Carrefour li agrada molt per a posar-la a la pizza, ja que té molt poca aigua i no deixa anar gairebé gens de llet. Tot i així, per a amanides no la recomana perquè pot resultar una mica seca. Té un preu de 6,24 € el quilo.

Mozzarella del Carrefour
Mozzarella del Carrefour | Getty Images

La mozzarella de Zenetti, per la seva banda, té molt bona consistència exterior, ja que és ferma i compacta. De gust també està bé, però té un punt d'acidesa que no agrada a tothom.

2. Galbani i Eroski

Amb un 8 de nota, ens apropem a la millor.

La textura de la mozzarella Galbani no és la millor, perquè li falta densitat i no s'escata tant. Amb un preu de 20 € el quilo (la més cara de tota la classificació), té molt bon gust.

Mozzarella Galbani
Mozzarella Galbani | Getty Images

L'altra opció és molt més econòmica (tan sols costa 6,72 € el quilo) i és la d'Eroski. Adriana Restano destaca que, tot i que és una mozzarella feta amb llet de vaca, és de les millors que ha tastat del mercat. Tant pel sabor com per la textura.

1. Mercadona

Finalment, i liderant la classificació amb un 8,5, tenim la mozzarella de la marca Hacendado, la més econòmica de totes. Amb un preu de només 4,46 € el quilo, és la millor de totes. Té una densitat i una textura molt similar a la recepta original, i fins i tot sembla que estigui feta a mà, per la forma que té.

Mozzarella del Mercadona
Mozzarella del Mercadona | Getty Images

Un altre aspecte molt important és que, quan la talles, surt la llet justa i necessària. No treu gens d'aigua i deixa molt bon gust a la boca, sense ser massa dolça ni massa salada. En definitiva, segons l'experta, aquesta opció és la millor de totes sense dubtar-ho.