Foto d'un munt de cèntims d'euro.

Millor que la paga extra de Nadal: les monedes de 5 cèntims que es venen per 850 €

Si tens aquestes monedes, pots cobrar una petita fortuna per elles

Pots tenir una petita fortuna al teu moneder sense saber-ho. Una de les queixes que tots solem tenir amb els cèntims és el seu valor escàs. A més, són d'aquelles monedes que sempre acaben perdudes a la cartera i no sabem com donar-los sortida.

No obstant això, cal tenir en compte que moltes poden multiplicar-ne el preu. De fet, poden assolir valors molt alts dins del mercat del col·leccionisme a causa de diversos factors, com ara el seu significat històric.

Tot plegat fa que siguin molts els amants de la numismàtica que les busquen i que estan disposats a pagar-ne enormes quantitats. Concretament, has de conèixer el valor d'algunes de les monedes de 5 cèntims més interessants: paguen fins a 800 € per algunes.

Algunes monedes de 5 cèntims a França poden valer fins a 850 €

Són molts els països que, per la seva història, tenen monedes d'alt valor. Un és França. En aquest racó europeu, les monedes de 5 cèntims del 1999 són les més antigues. Per aquest motiu, moltes tenen valors que arriben als 850 €.

Moneda de cèntim de 1999 de França
Malgrat ser una moneda de cèntim, és una autèntica fortuna. | EBAY (@DASNC-85)

D'altra banda, una altra de les característiques d'aquestes monedes és que tenen un error en el disseny. En concret, una deformació per la qual van ser retirades de la circulació. Això ha fet que el seu valor al mercat del col·leccionisme sigui encara més alt per la seva exclusivitat.

A Itàlia també hi ha monedes amb què pots guanyar diners

Itàlia és un altre dels països on podràs trobar monedes de 5 cèntims de gran valor. En concret, n'hi ha una que no et deixarà indiferent. Es tracta d'un exemplar del 2002 molt fàcil de reconèixer, ja que compta amb el Coliseu gravat al revers. Si en tens una, has de saber que s'estan venent per 80 €, però això no és tot, ja que n'hi ha d'altres que arriben a xifres molt més altes.

També del 2002 és una moneda de 5 cèntims que es ven per ni més ni menys que 360 €. Tot i això, en aquest cas concret, els experts recomanen esperar-se i no vendre-la encara, ja que es preveu que assoleixi un valor molt més alt en el futur.

Aquestes monedes de 5 cèntims de Grècia poden valer prop de 500 €

A Grècia hi ha altres exemplars de l'any 2002 que en poden multiplicar el seu valor al mercat actual. En aquest cas, la raó no és altra que la seva escassetat, així com la seva antiguitat.

A causa d'això, són molts els amants de les monedes que estan arribant a pagar fins a 470 €. Sens dubte, una petita fortuna en comparació del seu valor real, ja que cal recordar que parlem de monedes de 5 cèntims.

Moneda de 5 cèntims de Grècia
Hi ha pocs exemplars d'aquesta moneda grega. | EBAY (@JOSEGONZLE_7092)

El cas de Bèlgica

Cal anar fins a Bèlgica per trobar una altra d'aquelles monedes de 5 cèntims que destaquen entre la multitud d'exemplars que es poden tenir a la cartera gairebé sense adonar-nos-en.

En aquest cas, és un model del 2004 que ha esdevingut gairebé impossible d'aconseguir actualment. El motiu del seu valor és un error en la seva encunyació, ja que compten amb un excés de metall, per la qual cosa es van retirar de la circulació. El seu valor és de 200 €.

Hi ha altres monedes amb un gran valor

L'escassetat, l'antiguitat, la història o la singularitat fa que totes aquestes monedes siguin un autèntic objecte de desig per als col·leccionistes. Tot i això, no són els únics exemplars que cal tenir en compte.

Perquè et facis una idea, també hi ha certes monedes de 10 cèntims que poden arribar a valer fins a 900 €, com passa amb una d'Alemanya amb excés de coure. D'altra banda, n'hi ha algunes amb un valor increïble de 50.000 €. És el cas, per exemple, d'una moneda d'1 cèntim que també té origen alemany.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp