Foto d'una dona mocant-se amb un mocador.

La millor recepta per preparar aigua de ceba: remei natural contra els refredats

La seva efectivitat té dividides moltes persones: funciona realment?

L'hivern és l'època de l'any en què solen aparèixer la gran majoria de refredats. Les baixes temperatures i la proliferació de virus i bacteris fa que el nostre sistema immunitari hagi d'estar més fort i resistent que mai.

És per això que moltes persones, en situacions així, busquen desesperadament la manera d'alleujar i pal·liar-ne els símptomes. De fet, hi ha un remei natural que s'està fent viral a les xarxes socials i sembla que funciona molt bé. Vols saber quin és?

El remei natural per combatre el refredat: mite o veritat?

Siguem sincers, no hi ha res més molest que agafar un bon refredat a l'hivern. La sensació d'estar moquejant tot el dia i haver d'anar amb una caixa de mocadors sota el braç com si fos un tresor és, verdaderament, molt molest.

No obstant això, tampoc no es tracta d'una situació tan estranya. Els refredats són habituals en aquesta estació de l'any i, en la majoria d'ocasions (per no dir totes), ve acompanyat de més símptomes. Com qualsevol infecció vírica, les nostres vies respiratòries superiors es poden veure compromeses. Això, juntament amb els esternuts, la congestió nasal i la tos, es pot convertir en el nostre pitjor malson.

Foto d'una dona refredada.
Aquest remei natural pot posar fi als refredats. | Getty Images

Encara que hi ha determinats medicaments que ens poden ajudar a fer més suportable aquesta situació, moltes persones decideixen primer buscar altres solucions menys perjudicials per a l'organisme, com ara algun remei natural.

La infusió de ceba que acaba amb els refredats

Entre els remeis naturals, n'hi ha un que darrerament s'ha viralitzat i està fent la volta al món: aigua amb ceba. És molt fàcil deduir de què està composta aquesta beguda, encara que tot d'una no resulta molt abellidora. En qualsevol cas, són moltes les persones que l'han provada i donen fe de la seva eficàcia.

Aquesta mena d'infusió freda és molt senzilla de preparar, ja que només calen dues coses: aigua i cebes. Així doncs, si tu també t'animes a donar-li una oportunitat, talla les cebes crues a trossos petits i afegeix-los en un bol amb aigua filtrada. Després, deixa reposar aquesta barreja al frigorífic durant tota la nit i… ja estaria!

Molts usuaris de TikTok han compartit la seva experiència sobre aquest remei. Cal esmentar que alguns han explicat com s'han desfet dels mocs a les vies nasals o han dit adeu a aquesta tos que se'ls aferrava a la gola.

Foto d'unes cebes.
Les cebes contenen múltiples propietats beneficioses. | Getty Images

Tanmateix, també hem de tenir en compte l'altra cara de la moneda. Estem habituats que qualsevol cosa que aparegui a les xarxes socials automàticament disposa de credibilitat, però, lluny de la realitat, això no sempre és així. 

És obvi i innegable que existiran casos en què aquest remei natural hagi fet efecte. Fins i tot, pot ser que la suggestió també hagi estat determinant en tot el procés de recuperació. En qualsevol cas, no hi ha cap evidència científica que demostri que beure aigua amb essència de ceba resulti efectiu per tractar el refredat. Ara bé, tampoc no es perd res per provar-ho.

Beneficis de la ceba

Independentment d'aquest remei natural i de les experiències que hagin pogut tenir els usuaris, no volem perdre l'ocasió de destacar la gran quantitat de beneficis que presenta aquest aliment.

Incorporar la ceba a la nostra dieta pot ser una gran decisió, ja que aporta un gran valor nutricional i és rica en antioxidants, vitamines i minerals. En podem destacar principalment la vitamina B i C, la quercetina i el potassi.

Com podeu veure, es tracta d'una hortalissa verdaderament saludable per al nostre cos. Si bé el seu consum pot (o no) millorar els casos de refredat, no perdem res per incorporar-la a la nostra alimentació.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp