Imatge de dos paneroles.

El millor truc casolà per fer fora les paneroles de casa: no s'aproparan mai més

Si t'has sentit envaït per la presència de les molestes paneroles, podràs eliminar-les de la teva vida amb aquest senzill truc

Arriba l'estiu i les temperatures altes. Encara que per a molts pot suposar el tret de sortida cap a la platja i la piscina, no hem d'oblidar que també ho és per a determinades plagues, com és el cas de les paneroles. El seu increment en aquesta època de l'any comença a ser notable, però es tracta d'un insecte que no és benvingut a les llars.

Neteja i ordre, una cosa fonamental

Les pluges intenses de la primavera i l'increment de les temperatures d'estiu fan que sigui el còctel perfecte perquè proliferin molts tipus d'insectes, entre ells les paneroles. No obstant això, poder combatre la seva aparició és a les nostres mans.

És tan senzill com mantenir a ratlla tres hàbits: prevenció, ordre i neteja. Si el que volem és evitar la seva aparició, haurem de controlar els racons de la llar. Per això, cal vigilar possibles racons on hi hagi humitats i siguin inaccessibles.

Col·locar mosquiteres a les finestres i els desguassos, així com segellar totes les esquerdes i orificis que estiguin a prop de les canonades és una bona forma de prevenir.

Imatge d'una persona netejant.
Mantenir uns hàbits de neteja i desinfecció és fonamental. | Getty Images
 

També és important que de tant en tant retirem els electrodomèstics, ja que algunes vegades solen amagar-se darrere seu. L'acumulació de paper o deixalles tampoc no és gens recomanable, ja que les habitacions buides i amb humitat poden afavorir la seva aparició.

A l'hora de dinar hem de vigilar bé les restes, i sobretot comprovar que no cauen a terra. Per això, una manera d'evitar-ho és escombrar o aspirar després de cada àpat. I compte amb les escombraries! Comprova que estiguin ben tapades, ja que les paneroles també poden estar a prop dels residus.

No obstant això, pot ser que amb aquestes pautes no acabem d'estar del tot segurs. A més de recórrer a insecticides o trampes de captura (que també són altres alternatives), us volem proposar una opció que pots elaborar fàcilment. I és força efectiva!

El truc del cogombre, imprescindible per fer fora les paneroles

És un mètode molt fàcil, ràpid i senzill de preparar. Només cal que tinguis al teu abast un cogombre i un got d'aigua. En primer lloc, has de tallar el cogombre i liquar-lo, i quan el tinguis llest, afegeix-lo en un got d'aigua.

Cogombres sencers i tallats
El cogombre pot ser el teu gran aliat per fer fora les paneroles. | Getty Images
 

El que hem d'aconseguir és elaborar un suc de cogombre. Un cop el tinguem llest, l'hem d'afegir a la galleda del pal de fregar.

El cogombre desprèn una olor que és molt desagradable per a elles. Per tant, en fregar amb aquest líquid ens assegurarem que les paneroles no arribin ni a trepitjar la nostra llar.

Adeu a les paneroles

Tot i que són insectes que no piquen, poden representar un risc per a la nostra salut. És per això que davant la presència d'una hem d'actuar amb rapidesa per eliminar-les, ja que si no es pot complicar tot molt més.

Hem de tenir present que no és un insecte qualsevol. Les paneroles són difícils de tractar, ja que la seva habilitat consisteix a amagar-se per qualsevol racó. A més, són capaces d'alimentar-se de qualsevol menjar, fins i tot de la femta, i això fa que costi molt d'eliminar-les.

Imatge d'una panerola damunt d'una llesca de pa.
Eliminar les paneroles de la teva cuina pot ser difícil. | Getty Images
 

Però no et preocupis, perquè aquest remei casolà funciona molt bé en aquests casos. Si vols estar previngut o passar a l'acció quan t'enfrontis a una, posa en pràctica el truc del cogombre.