Imatge d'una noia amb ganes d'anar al bany

Els millors aliments per controlar les ganes d'anar al lavabo i no passar-ho malament

Acostumes a tenir moltes ganes d'anar al bany? No et perdis aquests aliments útils que t'ajudaran a controlar-les

Són moltes les persones que intenten mantenir una bona alimentació per diferents aspectes. Per exemple, un són els problemes de bufeta i d'incontinència urinària, que poden solucionar-se, en part, amb uns hàbits de vida saludables. En definitiva, però, l'alimentació és una de les claus per a molts dels problemes que tenim al nostre dia a dia.

Si ja has provat altres opcions i segueixes amb problemes de pèrdues d'orina, només has de modificar, equilibrar i curar la relació que tens amb el menjar. És a dir, incorporar hàbits de vida i una bona alimentació seran la peça del puzle que segurament et faltava per adquirir.

Cada cop són més les persones que coneixen les qualitats de certes fruites i verdures. Especialment aquelles que tenen a veure amb propietats diürètiques. De fet, són precisament aquestes les que és més que probable que t'ajudin a recuperar el control de la bufeta.

Aliments i hàbits poc saludables que provoquen incontinència urinària

Tanmateix, en primer lloc, anomenarem els hàbits i més concretament els aliments que ens provoquen i empitjoren els problemes d'incontinència urinària. En aquest cas, la mala alimentació ajuda en general a agreujar els problemes d'incontinència. Per tant, uns hàbits d'alimentació correctes serien els passos necessaris per reduir el problema.

L'excés de sucres, tant naturals com artificials, és un dels grans generadors de patir una bufeta hiperactiva. El que passa és que la bufeta augmenta i provoca certs riscos d'infecció del tracte urinari en acidificar l'orina i sens dubte augmenta la micció.

Imatge d'una noia a punt de menjar-se un plat ple de diversos dolços
El sucre no ajuda a prevenir els problemes urinaris | Getty Images

I sí, sabem que el sucre és present en molts dels aliments que consumim diàriament. Però precisament per això l'ideal és que parem especial atenció a l'hora de consumir certs aliments que empitjorin el nostre problema.

D'altra banda, si mantenim una dieta excessiva en sal, aquesta té molts efectes secundaris per a la nostra salut, ja que consumir aliments rics en sal provoca l'augment de consumir més aigua i altera la funció renal.

Els aliments que et poden ajudar a controlar les ganes d'anar al bany

Moltes fruites i verdures afavoreixen les ganes d'orinar, ja que el contingut en aigua és més del 90%. Això fa que el consum habitual d'aquestes, a banda de ser beneficiós per molts altres aspectes, et pot ajudar a controlar els teus problemes. Per tant, no dubtis a incloure'ls a la dieta que segueixes al teu dia a dia per beneficiar-te de les seves propietats.

Mans plenes de fruits secs
Els aliments rics en fibra poden ser molt útils | Getty Images

Tant les fruites com les verdures són realment necessàries per mantenir una dieta diària adequada i equilibrada, cosa que beneficiarà a mantenir un trànsit diürètic ideal. I a més, per mantenir un cert equilibri, és recomanable incloure a la dieta verdures riques en fibra.

Aquesta va molt bé per a un millor control del pes i amb això una millora de la teva salut. Augmentar la ingesta de fibra també provoca menys consum de sucre. Els aliments rics en fibra faciliten el trànsit, disminueixen també el restrenyiment que és directament proporcional a millorar la incontinència urinària.

Els aliments més beneficiosos

Finalment, els aliments que més beneficis ens poden aportar a l'hora de controlar i mantenir a ratlla la incontinència o els problemes d'anar al bany són:

  1. Les verdures, com els naps, l'enciam, els porros, la col.
  2. Les fruites com les groselles vermelles o els gerds.
  3. Els llegums com els cigrons, les llenties, les mongetes vermelles i blanques.
  4. Els fruits secs.
  5. Els aliments integrals, com el pa integral, la pasta integral i els cereals integrals.

Com hem dit, els hàbits de vida saludables són fonamentals per gaudir d'una salut molt bona. Això també inclou la salut de les nostres bufetes, ja que en cas contrari començarem a patir problemes fins i tot sent joves. La fórmula 'màgica' per prevenir aquests problemes torna a ser, per tant, una alimentació correcta i un estil de vida sa.