Imatge de diverses bombones de butà

Les 5 millors estufes de gas butà per escalfar la casa a l'hivern i estalviar

Amb aquesta selecció d'estufes estalviaràs a curt i llarg termini

La bombona de butà té, actualment, un preu de 19,55 euros que està regulat pel Govern espanyol, en un intent per contenir la crisi energètica a què estem fent front en els últims mesos.

Tot i això, de cara a l'any que ve, tot apunta que, si el Govern espanyol no manté aquesta mesura, el preu de la bombona de 12,5 quilos pot arribar als 22 euros. Aquest és un preu històric per a un bé de primera necessitat.

En aquest context, cada cop són més les persones que necessiten adquirir una estufa de butà que gasti poc. Si no saps per quina decantar-te, hi ha al mercat algunes opcions econòmiques que també surten rendibles a llarg termini.

1. Estufa de gas catalítica Orbegozo H55

Una és l'estufa de gas catalítica Orbegozo H55. Una de les característiques més interessants és que, a més de ser de les més econòmiques, també és una de les que menys consumeixen.

Compta amb un sistema catalític de doble capa, per la qual cosa el seu consum es redueix fins a assolir un nivell màxim de 218 g per hora. Així mateix, té una potència d'un màxim de 3000 W, suficient per escalfar una habitació de 30 m².

Amb un sistema triple de seguretat, dins es poden introduir bombones de butà de fins a 12,5 quilos. A més, es pot trobar per menys de 120 euros, una cosa que suposarà tota una inversió a llarg termini.

2. Estufa de gas de flama blava Orbegozo HBF 90

També de la marca Orbegozo és aquesta estufa de gas de flama blava. Es tracta del model HBF 90 i té una potència màxima de 4200 W. És a dir, pots escalfar habitacions de 30 m² sense problema i consumeix 305 g per hora.

Gràcies a la tecnologia de la flama blava, el model és molt més eficient: consumeix menys, però emet més calor. A més, aquesta mena d'estufes funcionen per convecció, per la qual cosa la seva part frontal no irradiarà una calor excessiva, un fet que la fa més segura.

També inclou un triple sistema de seguretat, que augmenta la tranquil·litat a la llar. Pel que fa a la seva capacitat, s'hi poden ficar bombones de fins a 12,5 quilos, les més habituals. D'altra banda, és apta tant per a gas butà com propà. El seu preu és de menys de 100 euros.

3. Estufa de gas ceràmica Cecotec Ready Warm 4000 Slim Fold

Una altra de les estufes de gas butà més interessants és la Ready Warm 4000 Slim Fold de Cecotec. En aquest sentit, compta amb una potència màxima de 4200 W i té el gran avantatge que només pesa 9 quilos. A més, té rodes incorporades.

Pel que fa al seu interior, pot albergar bombones de fins a 15 quilos, segons indica el fabricant. És a dir, serà perfecta per a la clàssica bombona de butà taronja que és habitual tenir a casa.

Pel que fa al preu, es pot trobar de forma senzilla i costa menys de 100 euros, per la qual cosa és una altra de les més econòmiques a curt termini.

Foto de bombones de butà.
Moltes estufes de gas butà costen menys de 100 euros i gairebé no consumeixen. | Getty Images
 

4. Estufa de gas infrarojos ceràmica Forcali

L'estufa de gas Forcali és una de les que té més qualitat. A més, compta amb una gran potència de 4200 W i gairebé no consumeix. Compta amb tres plaques de ceràmica i un control amb tres posicions.

Aquests activen cadascuna de les plaques per tal de mantenir regulada l'emissió de calor. Pel que fa al pes, aquest és de només 10 quilos. A més, com que porta rodes, es pot moure de forma senzilla.

Així mateix, és apta per a bombones de butà i de propà d'entre 5 quilos i 13 quilos. Tot i això, no és apta per a gas natural. D'altra banda, té un preu que ronda els 120 euros.

5. Estufa de gas ceràmica Orbegozo HCE 73

Una altra estufa de gas butà molt interessant és, novament, de la marca Orbegozo. En aquest cas, es tracta del model HCE 73, que incorpora tecnologia de plaques ceràmiques i infrarojos. Gràcies a ella, es podran escalfar habitacions de fins a 40 m².

Compta amb un pes de 8 quilos i es pot transportar fàcilment, ja que té rodes. A més, els seus controls es basen en tres nivells pels quals es pot seleccionar el nivell de temperatura. El preu és d'uns 115 euros.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp