Una safata de panellets de pinyons a l'aparador de la Pastisseria Palau de Tarragona, amb un home de fons que se'ls mira

Una pastisseria de Barcelona fa els millors panellets de Catalunya

La pastisseria Carrió de Gràcia ha guanyat el concurs de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons Artesans de Catalunya

Els icònics panellets de pinyons de la pastisseria Carrió han estat els escollits com els millors de tota Catalunya. L'obrador de la pastisseria situat al carrer de Bailèn, 216, al barri de Gràcia ha estat la seleccionada pel jurat de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons Artesans de Catalunya. Organitzada per Panàtics i el Gremi de Flequers de Barcelona, han decidit guardonar els mestres pastissers Oriol i Anna Carrió.

Enguany s'han presentat un total de 38 forners i pastissers. La màxima puntuació dels experts ha estat pels panellets de la pastisseria Carrió. Els diferents aspectes que es valoraven eren: la imatge exterior, l'estructura global, la valoració del massapà, la qualitat dels pinyons i el sabor i l'estructura en boca.

Oriol Carrió i la seva germana Anna són pastissers de tercera generació. En la seva pàgina web destaquen, «Volem donar a conèixer la nostra visió de la pastisseria, arrelada a la tradició de la terra i el bon savoir-faire de la pastisseria francesa».

Tots dos germans donen vida a una pastisseria que la família va obrir fa quaranta anys al centre del barri de Gràcia, però amb una visió renovada: «Ara hem volgut afegir un toc més actual, més personal, destacant el producte i la matèria primera. I sempre oferint un tracte familiar i agradable». 

Diversos premis a les espatlles

La pastisseria Carrió té experiència guanyant concursos. El passat 2019, van endur-se el de Millor Coca de Sant Joan i van experimentar un fort augment de vendes durant els dies més pròxims a la celebració. Van saber barrejar la recepta tradicional amb nous sabors i textures obtenint un resultat innovador.

També van aconseguir el tercer lloc en el concurs de tortells clàssics el 2021.

Un podí barceloní

El segon classificat del concurs de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons Artesans de Catalunya, ha estat el Forn Mistral, també situat a Barcelona. El podi l'ha completat la pastisseria Joan del Papiol.


Entre els membres del jurat estaven els pastissers Enric Rosich i David Payás, els tècnics en pastisseria Paco Hidalgo i Josep Ramon Cuadras, i el profesor de pastisseria del Gremi de Forners de Barcelona, Rafa Batalla.