Les millors maduixes que pots trobar al supermercat

Un estudi ha identificat les fruites amb millors qualitats nutricionals

Interior de la secció de fruita d'un supermercat
Les fruites són un dels aliments preferits per aquesta època de l'any | Catalunya Diari

Amb el bon temps i l'arribada de la primavera-estiu el que més ens ve de gust consumir són menjars frescos i fruites de temporada, és a dir, síndria, meló, cireres, i maduixes.

 

Els beneficis de les maduixes

Aquestes últimes sempre triomfen en aquesta època i molts consumidors s'abalancen a per elles a la mínima, ja que, a més d'estar delicioses, són autèntiques bombes nutricionals que afavoreixen el desenvolupament físic i mental de tots aquells que tenen la sort de degustar-les.

 

A més, tenen el benefici de poder consumir-se de diverses maneres, ja sigui per si mateixes o en forma de postres com, per exemple, gelats, pastissos o les típiques maduixes amb nates que poden fer d'un mal dia un de nou i alegre.

Una nova anàlisi

Per poder identificar les millors maduixes de mercat, la Universitat d'Huelva (UHU) ha investigat els factors de cultiu que obtenen les maduixes amb millors propietats i sabor.

Imatge de maduixes
Hi ha varietats de les maduixes més beneficioses que altres | Catalunya Diari

Segons ha explicat la Fundació 'Descubre' en una nota de premsa, els experts han analitzat la genètica, la temperatura ambiental, el clima, el sòl on s'ha cultivat el fruit i l'època de l'any en què s'ha recol·lectat amb l'objectiu de conèixer les propietats que obtindrà el fruit.

 

Segons recull el mitjà 'El Español' en l'article 'Multichemical profiling of strawberry's Traceability tool to investigate the effect of cultivation conditions', publicat a la revista Foods, la investigadora de Huelva María Ángeles Fernández ha afirmat que «comparem diferents varietats de cultiu i tipus de maduixes.

 

«Hem comprovat com la seva composició canviava depenent de factors climàtics com la temperatura, la radiació solar o les precipitacions, i factors relacionats amb la varietat de maduixa, el cultiu i l'època de l'any en la qual es reculli». D'aquesta manera, han determinat la quantitat de sucres que influiran en el gust de la fruita; els nivells d'antocians, implicats en la intensitat de la color del fruit o els nivells de polifenols, que tenen propietats antioxidants i, per tant, resulten beneficiosos per a la salut.

 

Els professionals han aplicat diverses tècniques i estadístiques durant dos anys consecutius, analitzant la composició química de més de 60 mostres de diferents varietats de maduixes, específicament, de les marques Aromes, Camarosa, Diamant, Medina i Finestra.

Les millors maduixes

Mitjançant l'anàlisi química que van efectuar amb les diverses firmes van trobar que les varietats Camarosa i Finestra presenten les millors qualitats nutricionals, mentre que Aromes i Finestra són els tipus amb un color més intens i brillant. «Amb els resultats d'aquest treball, l'agricultor pot escollir quines propietats vol que tingui les seves maduixes i guiar-se per conrear-les en condicions òptimes», ha declarat la investigadora de Huelva.

 

Els experts de l'estudi han apuntat al fet que s'han trobat avantatges en el moment d'avaluar la seguretat alimentària del seu procés de producció, de manera que s'utilitzaran les seves anàlisis per fer un segon seguiment de la fruita des del seu sòl d'origen fins que arriba a la taula, garantint la seva qualitat.


Comentaris

envia el comentari