Imatge d'un carro de supermercat amb fruites i verdures.

Les 6 millors verdures de temporada del mes de juliol que ja pots menjar

El consum de verdures és indispensable en qualsevol dieta, i l'estiu ens n'ofereix algunes de molt refrescants

Arriba la calor i les altes temperatures, i pràcticament el nostre únic al·licient és buscar l'ombra. La platja, el riu o la piscina també es tornen els nostres millors aliats per mantenir-nos frescos i hidratats.

Tot i això, una cosa que també hem de tenir present en aquesta estació de l'any són els aliments. L'estiu, a més de sol, també ens ofereix verdures molt refrescants i ideals per consumir. Descobreix-les!

Les millors verdures que pots consumir al mes de juliol

Per combatre les altes temperatures i que el nostre cos no pateixi ens hem de mantenir hidratats. I amb això no només ens referim a banyar-nos al mar o beure més aigua, sinó també a consumir aliments que ens proporcionin el líquid necessari.

És molt important que mantinguem aquests hàbits, sobretot els dies més calorosos. Per això, avui et revelem les 6 verdures més bones i hidratants que podràs consumir durant el mes de juliol. Descobreix-les i guarda-les a la teva nevera!

1. Albergínia

Es tracta d'una verdura molt completa, ja que conté vitamina A, B1, B2 i C. També conté àcid fòlic, que ens ajuda a reforçar el nostre sistema immune. D'aquesta manera, estarem preparats per combatre i resistir davant de determinades malalties.

També conté minerals com el potassi, calci, magnesi, ferro i fòsfor. És baixa en calories i té una gran quantitat d'aigua, així que és ideal per consumir-la a l'estiu.

Imatge d'un cistell amb albergínies.
Les albergínies tenen una gran quantitat de vitamines i àcid fòlic. | Getty Images
 

2. Pebrot de Padrón

A diferència d'altres varietats de pebrots, aquests poden servir com a pica-pica entre hores. El seu sabor i el color els fan veritablement atractius, però el millor de tot són les propietats nutritives que ens aporten.

Té molta fibra, per tant, ens ajuda a mantenir una bona salut digestiva. També ens aporta les vitamines C i E, àcid fòlic, carotens, magnesi i potassi. Són baixos en calories i omplen molt, una cosa molt beneficiosa si el que volem és perdre pes. Les seves propietats analgèsiques també són ideals per combatre el dolor.

Imatge d'un plat amb pebrots de Padrón.
Els pebrots de Padrón són baixos en calories i omplen molt. | Getty Images

 

3. Tomàquet cherry

Són petits, vermells i molt frescos. Els tomàquets cherry aporten una gran quantitat de beneficis pel nostre cos. El seu contingut en antioxidants fa que sigui una verdura ideal per combatre els radicals lliures, i a més retarda l'oxidació de les cèl·lules.

També ens aporta les vitamines A, B1, B2, B3, B6, C, K i E, i minerals com el fòsfor, potassi, clor, calci, sofre, magnesi, sodi, ferro, coure, zinc, i iode (entre d'altres). Com pots observar, es tracta d'un aliment molt complet, i la seva aportació nutricional és increïble.

4. Flor de carabassó

Les flors de carabassó (anomenades també zuccini) s'han convertit en tot un descobriment gastronòmic. Té un sabor delicat i dolç, i és molt semblant al sabor de les ametlles.

Imatge de flors de carabassó.
La flor de carabassó té propietats diürètiques. | Getty Images
 

Aquestes flors són riques en antioxidants i presenten una gran quantitat d'aigua, un fet que les fa ideals per consumir en aquestes èpoques. També tenen propietats diürètiques i laxants, per tant, ens ajuden a eliminar les toxines que acumula el nostre organisme. La seva baixa aportació en greix la converteix en una opció nutritiva ideal per a amanides, i sobretot per incorporar-les a qualsevol dieta per aprimar-se.

5. Patata kenebec

La patata kenebec és una de les varietats més famoses i utilitzades que existeixen. Es tracta d'un tipus de patata molt versàtil a l'hora de fer-la servir, el sabor és intens i les propietats nutritives la fan molt beneficiosa per a la nostra salut.

Imatge d'unes patates.
El seu contingut de midó fa que tinguem una millor digestió. | Getty Images
 

És baixa en calories, i el seu compost en hidrats de carboni i midó la fan ideal per tenir una bona digestió. També té proteïnes d'alt valor, a més de ser molt saciant.

6. Ceba vermella

La ceba vermella és una altra d'aquelles verdures que no hauria de faltar al teu rebost. Presenta una quantitat de flavonoides que t'ajudaran a frenar la inflamació i l'oxidació.

Grapat d'alls i cebes.
La ceba ajuda a reduir la inflamació. | Getty Images

 

També està indicada per millorar la salut de la pell i els cabells, ja que és molt efectiva per combatre problemes d'acne i reduir taques a la pell. A més, el contingut en vitamines i minerals fan que sigui una bona opció per enfortir i protegir el nostre sistema immune.