Un passadís d'un supermercat a la secció de cosmètica

L'OCU assenyala els 2 millors xampús que pots trobar a Catalunya: de marca i cars

Els millors xampús segons l'OCU són una opció més sostenible, però també més cara

Arriba l'estiu i la calor... i amb ell també les altes temperatures. La majoria de persones busquen fer plans per pal·liar les sufocacions i la sudoració pròpia d'aquesta època. Entre ells, els més habituals són anar a la platja i la piscina.

Tanmateix, cal tenir present que realitzar aquestes activitats també repercuteix directament als nostres cabells. La sal del mar o el clor de la piscina el fan malbé i el debiliten, i és per això que l'hem de cuidar més que mai.

Guanyen terreny els xampús sòlids

Però el nostre cabell no només pateix amb aquesta època estival. El nostre ritme de vida, l'estrès i la mala alimentació també són factors que contribueixen al desgast i la caiguda.

Una dona amb els cabells a la cara.
L'estrès o la mala alimentació afecten els cabells   | Getty Images

Per això, els xampús estan començant a cobrar una rellevància especial dins la nostra societat. No tots són iguals, i evidentment tampoc no produeixen els mateixos resultats. És per això que l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha destacat quins són els millors xampús que podem trobar al mercat.

En aquest cas no es tracten de xampús convencionals, sinó de xampús sòlids: un nou fenomen que comença a cobrar cada cop més terreny respecte als tradicionals. El motiu d‟aquesta tendència el trobem en el seu compromís amb el medi ambient.

Els xampús sòlids, que es venen en format pastilla, resulten tenir més baix impacte al medi ambient. Això és degut fonamentalment al procés de creació, als ingredients i a l'envàs.

És una alternativa ecològica que es caracteritza per l'absència d'ingredients agressius que poden fer malbé el nostre ecosistema. A més, tots aquests ingredients són d'origen natural, cosa que contribueixen a la salut capil·lar.

Quins són els 2 millors xampús que pots trobar a Espanya?

L'OCU ha trobat, després de fer diverses proves, els dos millors xampús de supermercat. Descobreix quins són, a continuació:

1. Rêve de mel de Nuxe

Aquest és un dels millors xampús sòlids del mercat, i el preu és de 11 euros. El seu contingut en mel i oli preciós de Camelina bio fan que els cabells llueixin amb més suavitat. A més, genera força escuma i permet un desembolicat fàcil. És un producte que no conté sulfats, deixa el cabell suau i sedós i alhora respecta el cuir cabellut.

xampú sòlid
Aquest xampú és un dels millors | Catalunya Diari

2. L'occitane a Provence Equilibre & Doucer

Es tracta d'un altre dels millors xampús sòlids del mercat i el preu és de 12,40 euros. La seva composició es basa en ingredients naturals d'alta qualitat, com els olis vegetals, cosa que fa que els cabells recuperin la brillantor i l'elasticitat original. A més a més, els compromisos de la marca estan centrats en la protecció del planeta i el respecte a les persones.

Com pots observar, els avantatges que presenta un xampú sòlid són infinites, i no sols cap a la teva salut capil·lar sinó també cap al planeta. Gràcies a l'absència d'ingredients agressius, els xampús sòlids netegen, sanejen i respecten el cuir cabellut.

xampú sòlid
Aquest xampú t'ajudarà a cuidar els teus cabells | Catalunya Diari

Consells per cuidar els cabells a l'estiu

Tanmateix, tampoc no està de més recordar alguns tipus que ens poden ajudar també a cuidar els nostres cabells i a protegir-lo aquest estiu. Independentment de com sigui el teu cabell, hi ha trucs que hauries de conèixer. Per exemple, pots optar per acomiadar-te de l'assecador i les planxes aquest estiu.

Aquests utensilis contribueixen a que es deshidrati i perdi brillantor, per tant la millor opció és que ho deixis assecar a l'aire lliure. També pots provar a esbandir-te els cabells amb aigua freda, ja que millora la circulació del cuir cabellut i ajuda a eliminar els residus. A més, l'aigua freda contribueix a que el cabell brilli més.