Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diverses monedes de pessetes i una altra d?un home amb gest sorprès i una altra d?una persona amb bitllets d?euros a les mans

La moneda de pesseta amb què pots pagar els regals de Reis: paguen fins a 350 €

Es tracta d'una moneda de 5 pessetes molt especial que n'ha multiplicat el valor a causa d'un característic error en el disseny

Les monedes poden ser molt lucratives si en tens l'exemplar adequat. En l'actualitat, són moltes les pessetes que n'han multiplicat el valor, cosa que pot passar a causa de diversos factors.

Aquelles monedes antigues, que a la seva època amb prou feines tenien valor, avui dia poden costar centenars i fins i tot milers d'euros. Per això, no t'has de desfer de cap, sinó comprovar si tens un tresor entre les teves mans. És el cas, per exemple, d'un exemplar dels anys 50.

Aquesta és la moneda per la qual paguen fins a 350 euros

Cada moneda pot tenir un valor diferent depenent de diversos factors. Un important és el context històric en què es van encunyar. Ara, moltes monedes de pessetes antigues n'han multiplicat el preu. Això passa amb la moneda de l'any 1957.

Moneda de 5 pessetes de 1957
Mira a veure si la tens a casa! | Numismática Llamas, Pexels

Es tracta d'una moneda de 5 pessetes encunyada el 1957 que compta amb la cara de Francisco Franco a l'anvers. Aquesta peça ha obtingut una gran popularitat amb el pas del temps a causa del seu context històric, però també per altres detalls, com ara els diferents errors de disseny que ara criden l'atenció dels col·leccionistes.

Per què aquesta moneda té un gran valor?

Aquest error és una de les coses que més destaquen. Sobretot perquè no s'ha pogut veure en moltes de les monedes de la seva època. En aquest cas, les dues cares tenen la mateixa orientació i, de manera general, al revers hauria de ser oposada.

Tot i que molts pensen que els errors resten valor, en el cas de les monedes antigues sol passar tot el contrari. Aquesta fallada ha fet que la moneda de 5 pessetes del 1957 sigui una de les més especials de l'època.

Gràcies a això, ara, es pot arribar a vendre per 350 euros a cases oficials de col·leccionistes, així com en vendes i subhastes per Internet. Per això, és aconsellable mirar bé a casa per si la pots tenir guardada en algun calaix.