Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
aixeta amb calç i una ampolla de vinagre blanc

L'únic vinagre que serveix per eliminar la calç: neteja com un professional

No hi haurà cuina ni bany que se't resisteixi, i fins i tot podràs netejar profundament la teva rentadora

L'acumulació de calç pot causar danys a canonades i electrodomèstics, especialment en entorns urbans amb aigua dura i pesada. Per sort, a qualsevol supermercat podem trobar vinagre d'alcohol blanc.

Aquest, obtingut majorment de la remolatxa, es destaca per la seva alta concentració d'àcid acètic, convertint-lo en una eina formidable per acabar amb l'acumulació de calç.

Acomiada't de la calç a les aixetes

Les aixetes de la cuina es veuen malparades per la calç, però aquí hi ha la solució. Si no pots treure el filtre, omple una bosseta amb vinagre blanc, i subjecta-la amb una goma a l'aixeta. Deixa-ho unes hores, i això permetrà que l'àcid acètic actuï dissolent la calç. L'endemà, amb una simple esbandida amb aigua i esponja n'hi haurà prou per eliminar-la.

Neteja profundament la teva rentadora

El vinagre d'alcohol blanc té molts altres usos, i també es pot utilitzar per tractar la rentadora. Només has d'abocar generosament un litre del vinagre al tambor de la rentadora i executar un cicle buit.

Aquest mètode no només elimina eficaçment les restes de calç, sinó que també actua com a substitut del suavitzant, afegint una petita quantitat a la bugada. Un benefici addicional per a la butxaca i el medi ambient. Però encara n'hi ha més. El vinagre d'alcohol blanc també és ideal per netejar la cambra de bany.

Accessible a tots els supermercats

Aquest vinagre miraculós no és un tresor ocult difícil de trobar; està disponible a qualsevol supermercat. La seva accessibilitat el converteix en una solució pràctica i econòmica per combatre la calç a casa teva, sense la necessitat de buscar productes costosos i especialitzats.