Imatge d'una botiga de Movistar a la ciutat de Madrid

Movistar incrementarà el preu dels seus productes 'Fusión' a partir del 12 de gener

La pujada serà d'entre dos i tres euros i anirà acompanyada d'un augment de la velocitat de la fibra òptica

Movistar incrementarà a partir del pròxim 12 de gener la velocitat de la seva oferta de fibra a tots els seus clients, fins a aconseguir un màxim d'un 1Gbps simètric, un augment que anirà acompanyat d'una pujada de preu dels seus paquets convergents 'Fusión', d'entre dos —'Fusión 0'— i tres euros —la resta de paquets. Així, a partir del 12 de gener tots els clients que gaudeixen de fibra de 600 Mbps podran navegar fins a 1Gbps (1.000 Mbps), «gairebé duplicant la velocitat de navegació», mentre que els clients amb tarifes de 100 Mbps veuran triplicada la seva velocitat fins als 300 Mbps.

En un comunicat, Telefónica explica que, a partir de la data d'entrada en vigor d'aquesta novetat, els clients que vulguin gaudir d'aquest increment de velocitat de navegació podran sol·licitar-lo des de l'aplicació de 'Mi Movistar' o a través de l'àrea privada del web. L'augment de la velocitat del servei de fibra no serà automàtic, sinó que el client haurà de sol·licitar-lo, i estarà a la disposició de tots els clients de l'operadora, tinguin contractat el servei convergent 'Fusión' o altres tarifes amb fibra òptica.

Així mateix, la companyia de telecomunicacions també informa que a partir del pròxim 12 de gener els nous clients de Movistar disposaran automàticament d'aquestes velocitats quan contractin el servei. Cal recordar que el passat mes de març, la companyia ja va incrementar els preus dels productes 'Fusión'.

Increment de velocitat, dades mòbil il·limitades i Disney+

Telefónica remarca que aquest canvi és «un pas més» en les millores de prestacions per als clients de fibra, que va començar l'any 2015 quan Movistar va triplicar la velocitat de la fibra fins als 300 Mbps, «la major que oferia una operadora a Espanya per a clients particulars». A més, l'empresa de telecomunicacions recorda que durant el 2016 es va aplicar la simetria en totes les 'Fusión', millorant les tarifes de menor velocitat —de 30 a 50 Mbps—, mentre que el 2018 va duplicar la velocitat en els seus paquets 'Fusión' de 300 a 600 Mbps i de 50 a 100 Mbps.

Així mateix, Movistar recorda que durant aquest 2020 ha inclòs novetats en els seus contractes 'Fusión' amb les tarifes amb dades il·limitades per al mercat residencial, la incorporació gratuïta de Disney+ o l'eliminació de la permanència en tots els contractes des del mes de setembre passat.