Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un carro de la compra.

La multa que et poden posar al supermercat per una cosa que fan molts: quasi 100 €

Atenció a la sanció si ho fas amb el carretó de la compra

Encara que sembli mentida, anar a fer la compra al supermercat pot córrer el risc que t'emportis una multa cap a casa després de comprar.

I és que cada vegada són més supermercats els que tenen pàrquing propi perquè els clients estacionin els vehicles mentre omplen el rebost.

És una bona estratègia per a l'empresa i una manera de seduir els clients. Saben que tindran el seu lloc per aparcar sense haver de fer la tasca molesta de buscar un aparcament. Una cosa que passa en aquells supermercats sense aparcament propi.

Compte amb on deixes el carret de la compra

Després de fer una compra, els clients tornen amb la cistella al vehicle per dipositar tot el que ha comprat dins del cotxe. Un cop acabada aquesta acció, hem de deixar el carretó on l'havíem agafat.

Foto de l'exterior d'un establiment de Lidl.
Compte amb on deixes el carret després de fer la compra | Getty Images

Això sí, n'hi ha alguns que això ho obvien i ho deixen tirat on els vingui millor. Especialment, en el cas de les cistelles que no requereixen ficar-hi una moneda com passa amb els carrets de la compra.

El que no saben gaire és que aquesta pràctica pot fer que un agent de trànsit et multi. I és que el conductor del vehicle que deixa el carret de la compra a la seva sort i sense tornar-lo al seu lloc, pot ser sancionat.

Estem parlant que un supermercat o centre comercial amb aparcament propi es regeix per les normes del Reglament General de Circulació (RGC).

La multa per deixar abandonat el carret de la compra puja a 80 euros

Així doncs, aquell conductor que cometi una infracció en aquest tipus d'espais privats podria ser multat igualment que si fos a la via pública. Així ho expliquen a la web de Dvuelta i fins i tot exposen sentències judicials que així ho demostren.

Imatge d'un carro de supermercat amb fruites i verdures.
Els carrets no es poden deixar fora del seu lloc d'origen o et pots emportar una multa | Getty Images

L'article 4.2 del Reglament General de Circulació resa el següent. «Es prohibeix llançar, dipositar o abandonar sobre la via objectes o matèries que puguin entorpir la lliure circulació, parada o estacionament, fer-los perillosos o deteriorar aquella o les seves instal·lacions, o produir-hi o als seus voltants efectes que modifiquin les condicions apropiades per circular , parar o estacionar».

Per tant, no hem de deixar el carro de la compra a un lloc que eviti la circulació o l'estacionament de vehicles perquè és sancionable. Parlem d'una infracció lleu i la multa que comporta pot arribar fins als 80 euros.

Altres sancions que et poden capgirar el dia en un supermercat

D'altra banda, si l'agent veu un cotxe aparcat a una plaça de minusvàlids o a una plaça de cotxe elèctric sense ser-ho també pot sancionar el conductor. Igualment passa quan el cotxe està aparcat en una plaça de recàrrega sense haver començat la càrrega.

El pàrquing del Pèlag del Vendrell.
Aparcar el vehicle pot comportar una multa en certes ocasions | BP Diari

L'article 2 de la Llei de Seguretat Viària fixa l'àmbit d'aplicació. «Els preceptes d'aquesta llei són aplicables a tot el territori nacional i obliguen els titulars i usuaris de les vies i terrenys públics aptes per a la circulació, tant urbans com interurbans, als de les vies i terrenys que, sense tenir aquesta aptitud, siguin d'ús comú i, si no hi ha altres normes, als titulars de les vies i terrenys privats que siguin utilitzats per una col·lectivitat indeterminada d'usuaris».

Si gosem deixar el cotxe en una plaça de persona de mobilitat reduïda la infracció és greu i es multa amb 200 euros. La multa per aparcar en una plaça per a cotxe elèctric sense ser-ho o en una plaça de recàrrega sense començar la càrrega, també és de 200 euros.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!