Imatge d'una persona netejant.

Neteja qualsevol taca amb un producte natural que tens a casa: serveix per a tot

Aquest producte natural t'ajudarà a desfer-te fins i tot de les taques més difícils

Si hi ha una cosa clara per a tots els amants dels trucs de neteja casolans, és que no cal tenir una gran quantitat de productes al rebost. Moltes vegades, l'únic que necessites és tan sols un remei natural per fer front a les taques.

Segur que tu també t'has enfrontat més d'una vegada a aquesta brutícia incrustada que sembla impossible de netejar. I, de fet, potser fins i tot no ho hagis aconseguit usant els productes de neteja habituals.

Si és el cas, no et preocupis. Hi ha una solució, que ja defensaven les nostres àvies, per mantenir la teva llar sempre lluent i amb olor de net. I és molt més senzill del que creus.

El producte que tens a casa i t'ajudarà a netejar

Un dels productes que mai poden faltar a la cuina és el vinagre. Tot i això, el seu ús no és només culinari, sinó que també es convertirà en el teu millor company a l'hora de deixar casa teva com a nova.

El vinagre és un company fidel que serveix per a tot. A més, té l'avantatge que és natural, per la qual cosa no és perjudicial, al contrari del que passa amb altres productes específics que pots trobar al supermercat.

Trucs per netejar fent servir vinagre

En cas que necessitis desfer-te d'aquesta brutícia incrustada o eliminar taques complicades, hi ha alguns trucs que has de conèixer.

Imatge d'un recipient amb vinagre de poma
El vinagre blanc és la millor solució per netejar i eliminar taques | Getty Images

1. Deixa el rentaplats com a nou

Una de les característiques del vinagre blanc és que és un producte desodoritzant, per la qual cosa serà la millor elecció per netejar el rentaplats. A més a més, eliminarà les males olors i també es considera un desengreixant eficaç i d'origen natural.

Per netejar-lo, duu a terme una barreja a parts iguals amb aigua i vinagre. Després, col·loca-ho on l'abrillantador i programa un rentat curt, sense càrrega i a alta temperatura.

2. Acomiada't per sempre de la calç

La formació de calç és una de les grans enemigues de la cambra de bany. No obstant això, també fent servir vinagre, te'n podràs desfer. Per fer-ho, treu la carxofa i introdueix-la en un recipient amb vinagre i aigua tota la nit. Notaràs la diferència des que la tornis a col·locar.

Imatge d'una persona netejant amb guants i un polvoritzador una banyera
El vinagre és perfecte per netejar la calç del bany | Getty Images

A més, si vols netejar les rajoles, prepara una barreja de vinagre blanc, aigua i bicarbonat. Aplica i deixa actuar uns minuts, aclareix i gaudeix del resultat.

3. Neteja la planxa amb vinagre

La planxa és un altre dels utensilis imprescindibles a la nostra llar, encara que, de vegades, pot acumular brutícia difícil d'eliminar. Per fer-ho de forma senzilla, fes servir un drap net, xopa'l en vinagre calent i passa-ho fins que se'n vagin les taques. Si vols un remei més efectiu, afegeix-hi dues o tres cullerades de bicarbonat o sal.

▶️ Vídeo del dia

4. Adeu a les taques del forn

El forn és l'electrodomèstic que costa més de netejar. En cas que no en tinguis un que faci només el treball brut, serà la teva tasca deixar-lo lluent. Per fer-ho, calenta aigua en una olla i quan bulli, afegeix un got de vinagre blanc i després introdueix-la al forn calent a 180 graus.

Deixa actuar a la barreja durant uns 15 minuts, encara que el temps pot augmentar en el cas que hi hagi molta brutícia. Quan es refredi, treu l'olla i neteja amb un drap humit. Et sorprendrà el resultat.

5. Deixa els teus miralls i vidres lluents

Si tens finestres o portes de vidre que creus impossibles de netejar, així com miralls de grans dimensions, amb una barreja de vinagre i aigua t'oblidaràs de les taques. Aplica la solució usant un esprai i neteja amb un drap de microfibra.

Imatge d'un recipient amb vinagre
Els teus miralls i vidres quedaren com nous | Getty Images

6. Elimina les taques de cafè

El vinagre blanc també és molt efectiu per desfer-te per sempre de les taques de cafè i te, també complicades d'eliminar. Per fer-ho, fes una barreja d'aigua i vinagre a parts iguals i aplica-les on necessitis.

Com veus, el vinagre és una solució casolana que podràs fer servir per netejar tot el que imagines, fins i tot el que sembla més difícil. Es tracta d'un truc natural, econòmic i efectiu amb què t'oblidaràs de gastar diners en desenes de productes.