Muntatge del passadís d'un supermercat i una noia espantada o sorpresa

Ni Mercadona ni Carrefour: els 2 supermercats que més creixen a Espanya

S'estan expandint pel nostre país i això es nota

Quan mirem el nombre de vendes que té un supermercat, hem de tenir en compte diversos aspectes. D'una banda hi ha, evidentment, si és el que ven més. Però, també és interessant veure quines són les cadenes que més creixen. Això ens pot donar una idea de com pot canviar la situació en uns anys.

Avui dia hi ha diferents factors que influeixen a l'hora que els consumidors escullen un lloc o un altre per fer la compra. D'una banda, hi ha el preu que tinguin els productes. En aquest sentit, també es tenen en compte les diferents promocions o descomptes que s'hi apliquin. Això sempre és un bon reclam.

També és important la qualitat del que es ven, ja que ningú vol sentir que està pagant per una cosa que no val la pena. La relació qualitat-preu uneix les dues característiques que t'acabem d'esmentar i, en aquest terreny, les marques blanques tenen molta rellevància, per això les potencien.

Finalment, la proximitat d'un establiment i les facilitats que posa a l'hora de fer la compra és un altre dels requisits que importen. Si tenim un supermercat a prop de casa o agafa de camí a aquesta podent aparcar per portar-ho tot, hi haurà més possibilitats que hi recorrem.

Muntatge d'un supermercat i un carro de compra
Un dels factors més importants és la proximitat | Getty Images, Mehrad Vosoughi

Aldi i Lidl augmenten la superfície de venda

Com t'hem comentat a la introducció, el fet de tenir un establiment a prop ajuda que ens decidim per ell. Per això, l'expansió és un aspecte que les cadenes haurien de tenir en compte. Només així podran arribar al major nombre de llocs possible per fer augmentar la seva clientela.

En aquest sentit, Mercadona és la cadena que té més presència al nostre país, amb un 17,3% a la superfície de venda, molt per sobre dels seus competidors. Però, el que està cridant l'atenció és com dues cadenes estan creixent ràpidament per anar guanyant més presència a Espanya.

Es tracta de les alemanyes Aldi i Lidl. La primera és la que ha experimentat més creixement. Concretament, estem parlant que el 2022 la seva superfície va augmentar un 11,6%. També és cert que tampoc pot agafar de sorpresa, ja que va manifestar les seves intencions de continuar realitzant obertures per consolidar-se al nostre país.

En el segon lloc hi ha el seu compatriota Lidl amb un 5,1% de creixement l'any passat. Sí que és veritat que hi ha una diferència notable que es pot explicar si mirem anys enrere. I és que aquesta cadena fa anys que augmenta paulatinament la seva presència i això es nota.

En espera de veure què passa amb Dia

Ara com ara no es tenen dades de com queda la situació ara que el grup Dia ha venut gran part de les seves botigues espanyoles a Alcampo. Això repercutirà força en la classificació, ja que Dia ocupava el tercer lloc pel que fa a superfície de venda i per trobar Alcampo calia baixar fins al vuitè.

[WhatsAppGroup]1[/WhatsAppGroup]

Com ja t'hem dit, Mercadona és líder indiscutible amb el percentatge de 17,3%. Aquest es fa més cridaner quan es té en compte que gairebé duplica el següent de la llista. Aquesta posició correspon a Carrefour que, a data de l'estudi publicat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), ocupa un 9,1%.

Primer pla del logo de Mercadona
Mercadona és el líder per excel·lència amb un 17,3% | Mercadona

Sí que és veritat que aquesta és la diferència més notable, ja que la resta dels percentatges es van reduint sense que hi hagi grans diferències. En el cas de Dia, que fins ara ha ocupat la tercera posició, la superfície era del 8,5%. Ara haurem d'esperar a veure els efectes de la seva operació de venda.