Muntatge amb noia guardant alguna cosa en una nevera i cercle vermell amb conjunt de fruits secs

L'aliment que recomanen guardar sempre a la nevera, però pocs ho saben

La majoria de persones no coneixen aquesta recomanació, però hauríeu de seguir-la si voleu que aquest aliment estigui ben conservat

Tots sabem que una correcta conservació dels aliments és imprescindible per a la seva ingesta. Malgrat això, també és important tenir en compte que en depèn prevenir una altra sèrie de riscos per a la salut.

I això és precisament el que volem mostrar a continuació. Hi ha un aliment molt habitual i consumit al nostre país que, per norma general, no solem conservar-ho bé. Per aquesta raó, veurem com ho hauríem de fer, i què ens pot passar si no seguim aquests passos.

La importància de guardar bé aquest aliment i que poca gent fa

Encara que la majoria de nosaltres tenim clar quins aliments hem de conservar a la nevera, n'hi ha alguns que poden arribar a generar confusió, com per exemple les nous de Califòrnia. En aquest sentit, cal tenir present algunes indicacions.

Aquestes nous, que es caracteritzen per una aroma suau i un sabor dolç, s'han de mantenir en fred. Lluny del que moltes vegades hàgim pogut pensar, és un aliment que sol posar-se ranci quan està exposat a temperatures càlides.

Muntatge amb nevera oberta i cercle vermell amb pot de nous
Les nous de Califòrnia haurien de conservar-se a la nevera | Nuecesdecalifornia, Odua Images

Per tant, si observem que aquestes desprenen una olor semblant al dissolvent de la pintura, és millor que les llencem a les escombraries. Així doncs, t'aconsellem que després de comprar-les, les guardis a la nevera o al congelador. Això sí, no us oblideu de separar-les d'altres aliments que puguin tenir olors més fortes.

Recomanacions que hauries de saber

Potser fins ara, mai no t'has plantejat la conservació de les nous. Tot i això, has de saber que aquest aliment no és l'únic que té pautes de recomanació quant a la seva conservació. De fet, hi ha moltes altres recomanacions que també hauries de conèixer.

Com comentàvem anteriorment, una conservació correcta d'aliments és clau per evitar l'aparició de bacteris que puguin donar lloc a intoxicacions. Perquè això no passi, el millor que pots fer és tenir en compte aquests consells:

      - A la porta de la nevera hauríem de col·locar els aliments que estiguin llestos per menjar. Un exemple d'això seria la mantega, la melmelada o el quètxup. Els ous i les begudes també s'hi podrien incloure.

      - És important dividir els prestatges superiors, intermedis i inferiors. En els primers s'aconsellaria ficar aliments llestos per al consum o ja cuinats, com ara els iogurts o les sobres de menjar.

      - Als intermedis anirien els lactis, embotits i plats precuinats. I finalment, als inferiors seria adequat reservar-los per a les carns, els envasos tancats i els aliments que haguem de descongelar.

I sobretot, no us oblideu de conservar adequadament la fruita i la verdura. Aliments com els plàtans o els tomàquets haurien d'estar sempre a la nevera, mentre que altres com les patates o les cebes és millor deixar-los fora, en un lloc fresc i sec.