Imatge d'una camisa amb una taca de sang i una imatge destacada de bicarbonat, vinagre i un fregall

El millor truc per eliminar les taques de sang de la roba

Tot i que de vegades és difícil eliminar-les, és imprescindible actuar ràpidament, des del moment en què es produeixin

És possible que algun cop hàgim tacat la roba de sang per un accident, un tall o una caiguda. També pot passar que tinguem petites taques de menstruació a la roba interior, els pantalons, els llençols o fins i tot el matalàs. Per sort, hi ha un mètode fàcil i barat per treure aquestes taques de manera efectiva.

El pitjor que podem fer és deixar que una taca de sang s'assequi. Així que, elprimer que hem de fer és netejar-la de seguida amb sabó i aigua freda. D'aquesta manera, la sang no es fixarà a les fibres de la tela. De tota manera, hi ha un truc molt eficaç en cas que s'assequi i no s'elimini amb el sabó.

El truc fàcil per treure les taques de sang de la roba

Un truc senzill per treure les taques de sang de la roba és fer servir aigua oxigenada. Aquest producte és conegut per la seva eficàcia per treure taques difícils a la roba. Així que, si trobes sang seca en alguna peça, segueix aquests passos:

Primer, tira aigua oxigenada directament sobre la zona amb sang seca, cosa que formarà una escuma blanca. Deixa que el producte faci efecte sobre la taca durant 30 a 60 minuts. Després, fica la peça en un recipient amb aigua freda i deixa-la en remull durant 10 minuts més.

Després, tira una mica de sabó sobre la peça, frega-la forta i penja-la perquè s'assequi. D'aquesta manera, en principi, s'haurà eliminat la sang. Si la taca no se n'ha anat del tot, pots repetir el procés amb un segon rentat.

Recordeu que si la peça que volem netejar és d'un material delicat, és millor fer una dissolució d'aigua oxigenada amb aigua freda i abocar-hi la barreja sobre el teixit. Després cal deixar-la actuar, fregar-la amb sabó i aclarir-la.

Descobreix un altre truc casolà eficaç

Una altra opció eficaç és fer servir bicarbonat de sodi i vinagre blanc. Aquests productes són barats i molt útils per treure tota mena de taques, incloent-hi les de sang seca o resseca.

Primer, tira bicarbonat de sodi directament sobre la taca de sang. Després, tira vinagre blanc sobre el bicarbonat i deixa que reposi de 20 a 30 minuts. Passat aquest temps, treu les restes de la barreja casolana amb un drap.

Després, aclareix la peça en una galleda o galleda amb aigua freda i comprova si la taca ha desaparegut del tot. Si és així, pots rentar la peça a la rentadora amb el teu detergent habitual.

Altres alternatives per eliminar la sang

Tot i que els dos trucs anteriors són molt eficaços per eliminar la sang. Et mostrem algunes alternatives que van genial per desfer-se'n. Per exemple, aquests productes són ideals per dir adeu a les taques:

- L'amoníac líquid + aigua freda durant 10 minuts

- Aigua oxigenada + aigua amb sal durant 30-60 minuts