Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de la secció de llet d'un supermercat amb una altra imatge d'una dona amb gest d'aprovació i una altra d'un pot de llet semidesnatada de Mercadona

L'OCU escull la millor llet del supermercat i sorprèn: ni Asturiana ni Puleva

Des de l'Organització de Consumidors i Usuaris han determinat quina és la millor llet semidesnatada del mercat

La llet és un dels aliments que tenen més beneficis per a l'organisme. Des de l'OCU han determinat que la semidesnatada és una de les més escollides al nostre país, per la qual cosa ha realitzat un complet rànquing amb les millors marques.

Així mateix, cal destacar que les opcions com la desnatada i la semidesnatada multipliquen els beneficis. A més d'aportar tots els nutrients, poden ajudar a controlar el pes, ja que contenen menys calories i aconsegueixen generar més sensació de sacietat.

El rànquing amb la millor llet del supermercat segons l'OCU

Si et preguntes quina marca triar de totes les que tens disponibles, des de l'OCU han analitzat la llet semidesnatada, avaluant fins a 38 marques diferents, per conèixer quina de totes ofereix la millor qualitat.

Hacendado s'alça amb el primer lloc

Al primer lloc del pòdium trobem la llet semidesnatada Hacendado, amb una puntuació de 78 sobre 100. A més de per la seva alta qualitat, aquesta opció destaca gràcies al seu preu, de només 0,87 euros per litre.

Imatge de fons d´un establiment Mercadona més una altra imatge d´un brick de llet Hacendado i una altra del valor nutricional d´aquest tipus de llet
La llet semidesnatada de Mercadona ha estat catalogada com la millor per l'OCU | Mercadona, Europa Press

El Buen Pastor es col·loca en segon lloc

Al segon lloc del rànquing, l'OCU posiciona la marca El Buen Pastor, amb una puntuació de 76 sobre 100 i molt a prop de la d'Hacendado. Disponible a supermercats com El Corte Inglés o Carrefour, la trobaràs per 1,25 euros per litre.

Clesa Bienatur ocupa la tercera posició

El tercer lloc de la classificació l'ocupa la llet semidesnatada Clesa Bienatur amb una puntuació de 75 sobre 100. Disponible a El Corte Inglés i a Alcampo, entre d'altres, compta amb un preu d'uns 1,05 euros el litre, sent de les més econòmiques.

Imatge de fons d'un supermercat desenfocat amb dues imatges més de dos brics de llet de la marca El Buen Pastor i Clesa Bienatur
El Bon Pastor i Clesa Bienatur se situen en segona i tercera posició | El Corte Inglés, Khunkorn

Llet Nostra, Beyena, Pascual i Alipende tanquen el pòdium

Per tancar el rànquing, la quarta posició és per a la llet semidesnatada Llet Nostra, amb 71 punts sobre 100. Elaborada per cooperatives catalanes, és una de les opcions amb més qualitat del mercat.

Rànquing de l'OCU amb les millors llets semidesnatades

MARCA DE LA LLETPUNTUACIÓ SOBRE 100
Hacendado78
El Buen Pastor76
Clesa Bienatura75
Llet Nostra71
Beyena70
Pascual70
Alipende70

Per acabar, el cinquè lloc el comparteixen la marca Beyena i Pascual, amb 70 punts sobre 100. Per la seva banda, la marca blanca Alipende, del supermercat Ahorramás, també empata amb les anteriors segons l'OCU, amb una puntuació que iguala aquests 70 punts.

Rànquing de l'OCU amb les pitjors llets semidesnatades

MARCA DE LA LLETPUNTUACIÓ SOBRE 100
Auchan44
Supersol53
Xoia53
Gaza53
Quién es el jefe57