Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una imatge d'una furgoneta de Correus de fons i una altra imatge d'una mà amb bitllets d'euro

El nou preu dels segells de Correus el 2024: sortirà més car enviar una carta

Enviar una carta nacional ordinària a través de Correus sortirà un 5,1% més car aquest any que el 2023

Enviar cartes sembla que és cosa del passat. Tot i això, igual que passa amb l'ús dels diners en efectiu, comprar segells de Correus continua sent una cosa molt habitual en certs sectors.

Per a tots els que necessiten adquirir aquest element primordial per enviar missives, el 2024 ha començat amb una notícia gens encoratjadora: les tarifes de Correus han pujat, com ha passat amb molts altres productes.

Correus puja les seves tarifes aquest 2024

Sembla que la inflació arriba a tota mena de sectors. Així ho demostren des de Correus amb els segells. L'organisme ha anunciat que, des del passat 1 de gener del 2024, el preu per enviar una carta nacional ordinària ha pujat 4 cèntims.

Així, la tarifa se situa en 0,82 euros en lloc dels 0,78 euros que costava fa només uns dies. Això suposa una pujada del 5,1% al producte més utilitzat.

Des de Correus han explicat que l'objectiu de la pujada del preu dels segells per a l'enviament de cartes i targetes postals nacionals, amb un pes de fins a 20 grams, és aconseguir “una progressiva adequació” a costos. També per mantenir la qualitat i l'eficiència del servei postal.

Altres productes de Correus que han pujat aquest any

D'altra banda, a Correus també hi ha hagut altres pujades relacionades amb les cartes i targetes postals internacionals a la categoria d'ordinàries i de fins a 20 grams. En aquest cas, l'enviament costarà 1,70 euros quan el 2023 en costava 1,65.

Aquest preu es mantindrà sempre que la destinació sigui Europa. També s'hi inclouen destinacions com Groenlàndia. Tot i això, s'exclouen països com Albània, Armènia, Xipre, Bòsnia, Malta, Geòrgia, Rússia i Moldàvia.

Cal destacar que la tarifa es manté a la resta dels països. El franqueig per a Austràlia, EUA, Canadà, Nova Zelanda, Japó i Rússia és de 2,10 euros. Per a la resta, la tarifa és 1,75 euros.

Com estableix Correus les noves tarifes

Des de Correus també han indicat que per establir aquestes noves tarifes s'ha basat en la Llei Postal. El mecanisme descrit consisteix que l'organisme, com a operador elegit per l'Estat per prestar el servei postal, ha de comunicar totes les pujades a les tarifes.

A més, ho ha de fer amb almenys 3 mesos d'antelació i dirigir el comunicat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. Aquest s'encarrega de comprovar que des de Correus respecten el principi que la tarifa sigui assequible per a tothom.