Dues mans agafant dues ampolles de cervesa

El nombre exacte de cerveses que pots prendre al dia sense posar en risc la teva salut

La cervesa cal prendre-la de manera moderada, ja que és una beguda alcohòlica

És la beguda per excel·lència de les terrasses de tot Espanya. Prendre una cervesa ha esdevingut una forma de socialitzar, i és que resulta ideal per a l'estiu i per a l'hivern. No hi ha res més tradicional que anar de canyes, i a Espanya tenim la sort de tenir varietats per a tots els gustos.

Tanmateix, el seu problema és que es tracta d'una beguda amb alcohol, fet que implica que el seu consum hagi de ser moderat. Tot i que estem molt familiaritzats amb la cervesa, no som conscients dels problemes que pot suposar abusar d'ella. Per això, avui veurem quantes cerveses ens podem prendre sense posar la nostra salut en risc.

Les cerveses que pots prendre al dia sense perjudicar la teva salut

La cervesa està elaborada amb ingredients com el llúpol o l'ordi, i ha estat objecte de tota mena d'estudis. Un dels més importants ha estat portat a terme pel Centre Superior de Recerques Científiques. Al seu estudi, publicat a la revista Nutrients, apareix la clau per no prendre-la en excés.

Per donar una xifra concreta, la quantitat diària recomanada de cervesa és entre una i dues cerveses per als homes. Per a les dones, la xifra queda en una cervesa al dia. No cal dir que aquest càlcul no és gens precís, i depèn d'un gran nombre de factors perquè la popular beguda no es converteixi en cap problema.

Com evitar que la cervesa ens perjudiqui?

Els mateixos experts recomanen que la millor forma de prendre cervesa és fer-ho amb moderació. És a dir, deixant de banda els excessos. Per això, és ideal repartir aquestes quantitats al llarg de la setmana.

Primer pla de quatre cerveses
Beure entre una i dues cerveses al dia és la quantitat recomanada | Getty Images

No és vàlid consumir set o vuit el mateix dia, per exemple. D'altra banda, cal destacar que aquest estudi no contempla la ingesta per part d'adolescents o nens. Tampoc en dones embarassades o en procés de lactància.

És important destacar que prendre cervesa de manera moderada presenta certs beneficis. D'acord amb l'estudi esmentat, el consum moderat pot reduir el risc de patir malalties cardiovasculars. També té un impacte nul a l'obesitat en general i es relaciona amb un menor risc de patir diabetis. En augmentar la densitat òssia, la cervesa pot prevenir les fractures dels ossos.

Aspectes que cal tenir en compte a l'hora de prendre cervesa

Els beneficis que pot tenir la cervesa també estan relacionats amb el tipus de població i els seus hàbits de vida. Sobretot pel que fa a l'alimentació. Segons la investigació del CSIC, hi ha condicionants socials a les poblacions que podrien augmentar o disminuir aquests beneficis. Entre aquests, destaquen el nivell socioeconòmic, així com la dieta.

L'estil de vida en general també hi influeix. Sobretot pensant en el nivell d'activitat física que es duu a terme. Com amb molts altres aliments, el que no podem fer és pretendre prendre moltes cerveses fent el mínim esforç físic.

gerra amb cervesa al costat d'una bosseta amb grans d'ordi
La cervesa acompanya a la perfecció la dieta mediterrània | Getty Images

Per a moltes persones, prendre una cervesa durant el menjar, o abans, és una combinació perfecta. Això passa per la bona combinació que fa amb la dieta mediterrània. I no ha de ser gens dolent, sempre que no abusem d'aquesta beguda, que no deixa de tenir alcohol.

En definitiva, prendre una o dues cerveses al dia, de manera moderada, fins i tot pot ser beneficiós per a la salut. Un cop més, i sobretot parlant de begudes amb alcohol, el control dels excessos és la clau.

Seguint les recomanacions dels experts, es pot compaginar amb la dieta mediterrània. Per això podràs seguir prenent-te les teves canyes sense problema i sense posar en risc la teva salut. Recorda que la moderació és imprescindible per poder gaudir.