Dabiz Muñoz, marit de Cristina Pedroche

El nou plat de Dabiz Muñoz que espanta: té més calories que el McDonald's

Aquestes novetats del xef espanten per la seva alta aportació calòrica

La majoria de vegades converteix en or tot el que toca. En altres ocasions, però, no acaba de convèncer amb els seus productes. Parlem del xef Dabiz Muñoz, les novetats del qual tornen a estar en boca de tots.

El xef ens té acostumats a treure productes de temporades, com les torrades de Santa Teresa (torrijas) o diverses postres. Aquesta vegada ha sorprès amb un dels productes de l'estiu per excel·lència. Això sí, modificat per donar-li un toc diferent.

Tot i que podrien haver estat tot un èxit, la veritat és que les seves novetats no han acabat de convèncer a causa de la seva alta aportació calòrica. De fet, no han trigat a comparar-les amb un menú del McDonald's, un dels àpats menys saludables.

Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz
La parella de Cristina Pedroche treu els gaspatxos més cars i més calòrics al mercat | GTRES

Aquest és el nou plat de Dabiz Muñoz que ha creat polèmica

Dabiz Muñoz, propietari de DiverXO, ha llançat al mercat sota aquesta marca dos nous gaspatxos, un de maduixes i un altre de bitxos jalapeños, que prometien ser la beguda de l'estiu. Tot i això, sembla que un té un alt contingut en greixos i, l'altre, en sucres, cosa que no convenç els experts.

Per entendre la polèmica que han generat aquests dos nous gaspatxos, cal analitzar primer el valor nutricional de cadascun. Només així podrem adonar-nos de la raó per la qual han aconseguit aquesta quantitat de crítiques.

▶️ Vídeo del dia

1. Gaspatxo de bitxos jalapeños

És una aposta original que barreja la tradició amb nous sabors. Tot i això, el gaspatxo de bitxos jalapeños no ha acabat d'agradar als experts en nutrició a causa de la seva composició.

Pel que fa a les calories, compta amb 206 calories per cada 100 grams de producte. D'acord amb els experts, el que és normal en el cas d'un gaspatxo és que aquest aporti entre 40 i 60 calories per cada 100 grams del producte.

2. Gaspatxo de maduixes

També cal destacar el valor nutricional del gaspatxo de maduixes, que porta 113 calories per cada 100 grams de producte. És a dir, de nou, més del doble si ho comparem amb altres gaspatxos que es poden trobar al mercat.

Tot i que conté menys calories que el de jalapeños, el cert és que en aquest producte a més destaca l'alt contingut en sucres, cosa que el converteix en un aliment poc saludable. D'acord amb la seva etiqueta, aquest gaspatxo de maduixes del xef Dabiz Muñoz té ni més ni menys que 6,3 grams de sucre per cada 100 d'aliment.

Comparen el gaspatxo de Dabiz Muñoz amb un menú del McDonald's

Tot i concebre el gaspatxo com un producte sa i hipocalòric, els experts opinen que els de Dabiz Muñoz no ho són tant si tenim en compte el seu valor nutricional. En total, el gaspatxo de jalapeños de Dabiz Muñoz compta amb 1.030 calories i el de maduixes amb 565, sempre que ens ho beguem sencer. D'aquesta manera es manté molt allunyat dels altres gaspatxos, si ens fixem en la seva aportació calòrica.

Foto edifici McDonald's
Els experts comparen els gaspatxos del xef amb un menú de McDonald's | GETTY IMAGES

I encara que aquestes xifres ens puguin no dir res, la veritat és que són realment altes. Per fer-nos una idea, un menú mitjà del McDonald's (hamburguesa de lliura amb formatge, patates amb quètxup i Coca-cola) porta unes 940 calories en total. Pel que estaríem consumint menys calories amb un menú com aquest que amb el gaspatxo de jalapeños.

On pots aconseguir els nous gaspatxos del xef

No obstant això, si vols provar aquestes noves propostes de Dabiz Muñoz podràs aconseguir-les al Club del Gourmet d'El Corte Inglés. No obstant això, una altra dada important a tenir en compte és que el seu preu també és força superior a la mitjana. En concret, el preu és de 15,80 euros el litre. És a dir, són els més cars i també els més calòrics del mercat.

Ara que en saps més sobre els dos nous gaspatxos de Dabiz Muñoz, la decisió de tastar-los o no aquest estiu l'has de prendre tu. De fet, poden ser una opció sempre que els consumeixis de forma ocasional i no habitual.