Un passadís d'un supermercat a la secció de cosmètica

Nova alerta a Catalunya per un famós cosmètic: demanen que es tornin immediatament

Aquest popular producte cosmètic té un problema que afecta tots els consumidors

Nova alerta sanitària, aquesta vegada de la mà d'un popular producte cosmètic. L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat de la retirada urgent de tots els punts de venda d'unes conegudes ampolles antiedat de la marca L'Oreal. Es tracta d'un cosmètic dels laboratoris Vichy, que presenta un «potencial problema».

L'AEMPS ha explicat que ha estat el mateix fabricant i comercialitzador, L'Oreal, qui ha informat del problema. En aquest sentit, s'ha retirat el mercat espanyol i la recuperació de les unitats que estiguin en mans dels consumidors. Les autoritats espanyoles han informat el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF) o la Federació de Distribuïdors Farmacèutics (FEDIFAR) perquè prenguin les mesures corresponents.

Avisen d'un problema amb un cosmètic antiedat conegut

La coneguda empresa de cosmètics L'Oreal ha comunicat el cessament de comercialització d'un producte de la marca Vichy, pertanyent a la divisió Cosmétique Active Internacional. A més, es procedirà a una retirada total del mercat i els consumidors podran tornar el cosmètic.

La presa d'aquesta decisió s'ha degut a un problema que presenta el producte Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C, unes ampolles antiedat molt conegudes. Cal destacar que aquesta decisió inclou les mostres del producte i els seus dos formats de venda. Aquests últims són els lots que poden incloure 30 o 10 ampolles que equivalen a 60 o 20 aplicacions.

Producte cosmètic de la marca Vichy
Les ampolles antiedat de Vichy han estat retirades en tots els seus formats | Vichy

Aquest producte cosmètic es presenta com un tractament antiedat que facilita l'allisat de la pell i l'aportació de llum a la pell. A més, la marca indica que com que està compost per vitamina C i Àcid Hialurònic, pot reafirmar i regenerar la pell en un mes. Fins no fa gaire, es comercialitzava amb normalitat, però a partir d'ara la seva aplicació es veurà limitada pel problema de seguretat que presenta.

Fins a tres productes afectats

Segons les dades ofertes per l'AEMPS, la retirada del mercat afecta fins a tres versions diferents del mateix producte.

  • Liftactiv Peptide-C Ampollas Antiedat: Caixa de 30 unitats x 1,8 ml: EAN 3337875670630 i Codi Nacional 3223928
  • Liftactiv Peptide-C Ampollas Antiedat: Caixa de 10 unitats x 1,8 ml: EAN 30162990 i Codi Nacional 3223935
  • Liftactiv Peptide-C Ampollas Antiedad: Aquesta última una mostra consistent en un cartelet d'1,8 ml i sense codis associats

 

El vidre de les ampolles podria ser massa fràgil

Com ha indicat l'empresa, les ampolles que contenen el producte podrien ser poc segures en el moment d'obrir-les. Pel que sembla, estan compostes per un vidre que, segons les condicions d'emmagatzematge, poden perdre consistència i ser massa fràgils. Per això, no poden garantir que l'obertura del producte sigui eficaç.

Ampolles de cosmètic
Els usuaris d'aquest producte podran posar-se en contacte amb atenció al consumidor | Getty Images

Malauradament, aquest problema es reflecteix en totes les presentacions i lots del cosmètic. Si heu adquirit aquest producte, l'empresa recomana cessar-ne l'ús i s'ofereix a recollir-lo voluntàriament.

A la pàgina web de Vichy trobaràs un comunicat amb informació sobre la incidència. Es comunica als usuaris que poden trucar al número d'atenció al consumidor (900 303 050), on els informaran la informació relacionada amb la recollida i el reemborsament del producte.

Cal destacar que el número d'atenció al consumidor només atén trucades de dilluns a divendres (9-18 h). A més, els usuaris únicament disposen fins al 30 de juny del 2022 per poder reclamar el reemborsament i la recollida.

Així mateix, la mateixa empresa s'ha encarregat de demanar als diferents punts de venda que disposin de cartells informatius referents al problema perquè la informació arribi a més consumidors. S'aconsella que els punts revisin entre els seus productes emmagatzemats, ja que en el cas de contenir lots, els hauran de tornar a l'empresa fabricant.

Imatge de la pell d'una persona.
El producte retirat és un conegut antiedat | Getty Images

Tot i el possible risc, la mateixa empresa ha afegit que el risc de patir algun tipus d'incidència és molt baix. De totes maneres, per precaució, seria ideal no arriscar-se i no fer-lo servir.

Retiren del mercat unes gotes per als ulls a Espanya

Des de l'AEMPS també han informat recentment del cessament de comercialització d'un altre producte. Parlem de les gotes pels ulls produïdes per l'empresa alemanya Bitop AG amb referència AAT18.

Alguns lots de la solució oftàlmica, anomenada Ectodol, deixaran d'estar disponible per un problema trobat a la seva composició. Solen ser usades per reduir els símptomes de la conjuntivitis i alleujar altres símptomes oculars.

La retirada es deu a les anomalies que presenta un dels components més importants d'aquest producte: l'ectoïna. Les autoritats recomanen a la població que consulti si el seu lot és un dels afectats. Si és així, és aconsellable deixar d'utilitzar-les i seguir les instruccions que ha publicat l'empresa fabricant.