ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

El supermercat que posa tota la carn a la brasa a Catalunya i vol obrir 20 botigues

La cadena busca convertir-se en un nou referent per al comerç de proximitat

Interior d'un establiment d'Aldi
Aldi augmentarà la seva presència a Catalunya amb 20 nous establiments | Aldi

Aldi és una de les cadenes de supermercats que es troba en expansió a tot el país tot i la crisi del coronavirus i les dificultats econòmiques per les quals estan passant moltes empreses durant aquests mesos. 

La cadena alemanya, competència directa de Lidl al sector per les similituds dels seus establiments i ofertes, s'ha proposat convertir-se en un competidor digne i expandir la seva presència, enfocant part de la seva estratègia cap a Catalunya, on obrirà 20 noves botigues, el 30% dels seus nous locals

Aldi s'aproxima al centre de les ciutats

Del total, el 60% dels nous establiments que obrirà Aldi a l'Estat espanyol se situaran dins dels nuclis urbans de ciutats com Barcelona, Madrid, València i Sevilla, allunyant-se dels afores que és on fins ara instal·lava gran part dels seus establiments. Aquesta estratègia afavoria una compra per a tota la setmana, però ara la cadena busca un nou tipus de client.

La nova estratègia busca augmentar la seva quota de mercat als barris i fer-se un lloc entre els petits comerços o el comerç de proximitat i trobar el client que fa la compra dia a dia, un segment de mercat que actualment a Catalunya està en mans de cadenes com Bon Preu, amb un 10% de quota del mercat, Consum i Condis (amb un 8%). 

Jacinto Llorca, consultor i conseller de negoci en l'àrea estratègica de l'empresa, assegura que la gent està perdent el costum d'anar al súper «un cop al mes», i que les grans cadenes comercials, com Lidl i Carrefour, estan fent aquest pas d'apropar-se als centres urbans i captar nous compradors de proximitat.

Per altra banda, Federico Hens, responsable d'expansió de la companyia, ha assenyalat que durant els pròxims anys, «Aldi posarà en marxa un pla d'expansió a Espanya. Per a aquest any, el nostre principal objectiu és apropar-nos encara més als nostres clients, facilitant l'accés als nostres supermercats i garantint un acte de compra segur, de qualitat i sempre amb bons preus». 

Cal destacar que Aldi ja compta amb 309 establiments a tot l'Estat, l'últim d'ells inaugurat aquest dimecres, 27 de maig. Actualment té en plantilla 4.300 treballadors, té 329.000 metres quadrats de superfície entre tots els seus establiments i aquest any n'ha obert 17, un augment del 6,3% respecte de l'any anterior. 


Comentaris

envia el comentari