Foto de l'exterior d'una botiga de Zara.

La nova norma que ha posat Zara als seus provadors: posa dels nervis a molts clients

La nova norma de Zara per quan et proves la roba als emprovadors

Si t'agrada visitar la botiga de moda Zara, és molt probable que ja estiguis al corrent dels seus canvis en les normes a l'hora de fer servir els emprovadors. I és cert, es tracta d'un canvi que està posant molt nerviosos a molts clients. Per què?

Zara és una cadena de botigues de roba d'origen espanyol coneguda per oferir moda de tendència a preus accessibles. Fundada el 1975, Zara és part del grup Inditex, un dels grups més grans de moda del món.

La companyia compta amb botigues a més de 90 països per tot arreu, incloent-hi botigues en línia i físiques. Es caracteritza per la seva rapidesa en el llançament de noves col·leccions i per la capacitat de respondre a les tendències de la moda.

I ofereixen una àmplia varietat de roba i accessoris per a homes, dones i nens. Un motiu pel qual, de fet, ha passat a convertir-se en una de les cadenes de botigues de roba més conegudes i populars, no només a l'Estat espanyol, sinó a bona part del món.

Tot i això, fa poc hem sabut d'una nova norma imposada per aquesta cadena de botigues que han de tenir en compte els seus clients a l'hora de provar roba. Què has de saber sobre això?

Quina és la nova norma als emprovadors de Zara?

Si vas habitualment a botigues de roba a comprar noves peces cada cert temps, és probable que ja t'hagis adonat d'un problema: hi ha moltíssima gent desordenada, irrespectuosa i irresponsable.

Això es tradueix, bàsicament, que moltes peces de roba poden estar per terra (especialment a les rebaixes, que és quan més afluència de persones es registra).

Encara que també pot passar que, després de fer servir els emprovadors, les persones optin per deixar la roba tirada, sense col·locar-la als penjadors ni al seu lloc. Precisament, amb la finalitat de solucionar-ho d'una vegada per totes, l'empresa ha instaurat una nova norma que, és cert, no ha agradat a moltes persones.

En què consisteix? Bàsicament, qui es provi una peça de roba als seus emprovadors, hauran de tornar la peça ben penjada i col·locada. Dit d'una altra manera, no val amb col·locar-la ràpidament al penja-robes, sense preocupar-nos de com l'hem deixat (del revés o feta una bola).

Foto de diverses peces de roba penjades.
A partir d'ara, has de tenir això en compte quan vagis a provar-te roba a Zara. | Getty Images
 

Moltes persones han criticat la mesura

Tot i que és cert que la cadena de botigues fa mesos que demana als seus clients que, per favor, col·laborin amb l'ordre a les seves botigues i col·loquin la roba de forma correcta i adequada, la nova norma no ha agradat gaire.

De fet, ha estat després de la seva instauració a les diferents botigues el que ha originat que moltes usuàries critiquin la mesura obertament a través dels seus perfils a les xarxes socials.

Com és el cas d'una 'tiktoker' que literalment s'ha queixat per haver de col·locar bé la roba. Per què? Perquè, segons ella, això seria fer la feina de les dependentes de la botiga. És més, de forma irònica, ha comentat el següent: «Només falta que ens demanin que col·loquem la roba al seu lloc».

Però, a Twitter, les opinions han estat veritablement molt diverses. Tot i que alguns usuaris estan al costat de la 'tiktoker', altres assenyalen que això és molt important i que hauria de ser sempre obligatori, «per educació i respecte» no només cap als treballadors de la botiga, sinó també cap a la resta dels clients.

 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp