No hi ha millor sensació que treure de l'armari una peça nova i estrenar-la completament neta i sense arrugues. Camises, vestits, pantalons... en definitiva, sigui la roba que sigui, a tots ens agrada lluir el nostre millor 'look' en condicions.
Tot i això, aquesta sensació encara es multiplica més quan parlem de peces de color blanc. Tots sabem que amb el temps és molt habitual que aquest color es deteriori. No obstant això, hi ha un producte que si l'utilitzem adequadament... Pot fer màgia!
Així pots lluir i blanquejar les peces de roba
Tens un esdeveniment important, et disposes a treure de l'armari aquella camisa blanca que t'agrada tant i sorpresa: tens una taca. Però, en altres casos, també pot passar que busques una altra peça i descobreixes que el pas del temps li ha tret aquell blanc impol·lut que tenia.
Sigui com sigui, el que és clar és que a ningú li agradaria veure's en aquesta tessitura, i si a tu alguna vegada també t'ha passat... el que t'ensenyarem a continuació t'agradarà. De fet, quan descobreixis aquest truc, les teves preocupacions desapareixeran.
Així doncs, si a partir d'ara vols conservar les peces blanques i que aquestes mantinguin un color intacte, l'únic que necessites tenir a mà és un producte, i és el percarbonat de sodi. Molta gent l'associa al bicarbonat, i la veritat és que tenen algunes semblances.
Si bé és cert que tradicionalment es recorria al lleixiu per blanquejar la roba, ara hi ha altres alternatives molt més ecològiques i respectuoses amb el medi ambient. Per aquesta raó, tant el percarbonat de sodi com el bicarbonat són algunes de les millors opcions.
En el primer cas podem recórrer al percarbonat de sodi per tractar taques a la roba, especialment aquelles que tenen una tonalitat groga. A més, es tracta d'un producte molt versàtil, ja que es pot fer servir en teixits tant de llana com de lli, seda i cuir.
D'altra banda, pel que fa a la segona opció, el bicarbonat estaria més aconsellat per a aquells casos en què vulguem absorbir humitat i olors. Això és molt més efectiu atès que ajuda a potenciar l'escuma del detergent.
Així mateix, perquè la neteja de les nostres peces sigui molt més efectiva, l'ideal és afegir una cullerada del producte al caixetí de la rentadora. Realitzar aquest pas està especialment indicat per quan hàgim de fer rentats de més de 40 ºC.
Altres maneres de cuidar les nostres peces
Si hi ha alguna cosa que hem de tenir present és que com més cuidem la nostra roba, més ens durarà. En aquest sentit, a continuació et mostrarem altres opcions que et poden resultar molt efectives per donar una vida més llarga a les teves peces preferides.
El primer i més evident (encara que no ho sembli) és consultar l'etiqueta de cada peça. Pot semblar una cosa òbvia, però és important revisar l'etiqueta per obtenir informació sobre el material, la composició i els consells de rentada.
També és important tenir en compte la temperatura amb què rentem les nostres peces, ja que no és el mateix fer-ho amb aigua freda que amb calenta. Per norma general, l'aigua tèbia o a temperatura ambient és la millor opció per no fer malbé el teixit, el color i l'elasticitat.
Per últim, però no menys important, intenta no abusar de l'assecadora. Tot i que aquest electrodomèstic ens agilitza el dia a dia i pot ser la nostra salvació, tampoc està exempt de fer malbé les nostres peces, especialment aquelles més delicades.
Recorda, hi ha alternatives més ecològiques i menys perjudicials per cuidar la nostra roba, i alhora, el medi ambient. Procura rentar la teva roba amb menys freqüència i només quan sigui necessari, ja que així la seva qualitat perdurarà en el temps.