Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una neteja de parquet i una dona més gran contenta

Oblida't dels químics: truc perquè el parquet brilli com el primer dia

Es tracta de fer servir un producte que tots tenim a casa

No hi ha res més plaent que tenir una llar bonica, còmoda i neta. Arribar a casa i descalçar-nos pot ser sens dubte un dels plaers més grans de la vida. I és que si ens parem a pensar-ho, no hi ha res més reconfortant que sentir-te a gust a casa teva.

Ara bé, mantenir-ho tot sempre impol·lut pot no ser una tasca senzilla, especialment si tenim objectes o materials difícils de netejar. En el cas del terra de parquet, per exemple, aquest fet es complica. Però, no et preocupis, perquè hi ha una solució eficaç i definitiva perquè llueixi com el primer dia.

Així pots aconseguir que el teu terra de parquet brilli com mai

Actualment, tenir terra de parquet a casa és sinònim de modernitat i elegància. I és que un terra d'aquestes característiques pot canviar completament l'estètica d'una llar. Menjador, saló o habitacions, qualsevol lloc és idoni per lluir-lo.

Això sí, en el que tots estarem també d'acord és que el seu manteniment no és precisament fàcil. El temps i l'ús habitual d'aquest sòl pot fer que, amb el pas dels anys, es comenci a desgastar. És per això que l'aparició de taques i esgarrapades és força habitual.

Muntatge d´un parquet en manteniment i una dona disgustada
El manteniment del parquet no és gens fàcil | ShotPrime, Vova Shevchuk

Però no et preocupis, perquè si ets un dels grans amants d'aquest tipus de terra, estàs d'enhorabona. A continuació et revelarem un truc molt fàcil i pràctic de dur a terme. Si l'apliques, notaràs com el parquet  recupera la seva brillantor inicial.

Per això, només hauràs de tenir a mà un ingredient molt habitual i que tots tenim a casa: oli. Però, compte, si vols donar-li una llum i una brillantor extra, t'aconsellem que aquest oli sigui el de gira-sol.

Doncs bé, un cop tinguis aquest producte a mà, el que hauràs de fer serà untar unes gotes en un drap de cotó. Això no obstant, també pots utilitzar una baieta de fregar, ja que l'important és fer un moviment circular sobre les zones danyades.

Quan apliques aquesta tècnica, notaràs a l'instant que totes les taques que hi ha a terra comencen a desaparèixer. Això sí, si a més el teu terra també té alguna esquerda, és possible que el resultat trigui una mica més a fer-se visible.

Si bé les esquerdes (especialment les més profundes) són difícils de fer desaparèixer, fent servir aquest senzill truc aconseguiràs dissimular-les molt més. Per tant, si vols lluir un terra net, impecable i impol·lut, l'oli de gira-sol és una gran opció.

Altres trucs que també funcionen de meravella

Per sort, cada cop són més les persones que recorren als productes naturals per fabricar els seus propis remeis casolans. Això, en part, és positiu, sobretot si tenim en compte que es tracta d'una gran alternativa als productes químics.

Muntatge de molts productes de neteja i una rodona amb una dona gran pensativa
Els productes casolans són una gran alternativa als químics | Icons8 Photos, Atlasstudio

I és que aquests últims són, sens dubte, molt més nocius que la resta. La majoria de productes d'aquesta índole no són només agressius amb els materials, sinó també amb la salut de les persones i amb el medi ambient.

Per aquesta raó, et recomanem que, en la mesura del possible, sempre recorris al natural. Però, a més de l'oli, també pots fer servir altres productes, com el vinagre. Aquest últim és ideal per tractar temes de color.

Si notes que el teu terra de parquet llueix més desgastat, tan sols has d'aplicar unes gotes de vinagre negre a la barreja que t'hem ensenyat prèviament. Amb ell, a més de tractar esgarrapades i taques, també aconseguiràs tornar al terra el seu color original. No ho dubtis i prova'l, veuràs la seva eficàcia.