Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona sorpresa en un supermercat

L'OCU dicta sentència: els 2 millors 'snacks' del supermercat que recomana comprar

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha fet un estudi per trobar els snacks més saludables

Els snacks són aquests “salvavides” que traiem a totes les reunions i fins i tot quan som a casa. Per això, des de l'OCU, preocupats pels hàbits dels consumidors, han fet una anàlisi per determinar quins són els millors.

Per fer-ho, l'organització ha estudiat la composició nutricional i ingredients de 202 snacks salats que es poden trobar als supermercats. En aquest cas, 158 (un 61%) han estat valorats com a poc o gens saludables.

Aquests són els snacks que destaca l'OCU

Com han determinat des de l'OCU, el nombre de snacks que es poden considerar saludables és molt baix. No obstant això, dins dels “menys dolents”, hi ha els nachos i aperitius elaborats amb llegums, quinoa o llavors de chía, ja que tenen menys sal.

De les 202 opcions analitzades, l'OCU n'ha destacat dues. En primer lloc trobem els Nachips d'Old El Paso, un aperitiu enfornat i elaborat amb 100% blat de moro.

D'altra banda, també destaquen entre els snacks els Mios fornejats de Risi, una novetat disponible en dos sabors: de llentia, cigron, arròs i blat de moro i d'espinacs i ceba. Això sí, cal tenir en compte que el seu consum habitual no és aconsellable.

Imatge de fons d'un supermercat, en un dels seus passadissos, amb dues imatges més dels snacks Mios de Risi i TOrtilla Nachips d'Old el Paso
Aquestes dues opcions són les més interessants per a l'OCU | Amazon, Carrefour, Getty Images

Tot i això, l'OCU recorda que parlem de productes molt processats, que amb prou feines tenen interès nutricional i que són molt calòrics. Per això, només s'han de consumir de manera ocasional i en un màxim de 30 grams.

Snacks més ben valorats per l'OCU

Categoria de SnackSnack amb més de 80 de puntuació dins de la seva categoria
Snack Healthy- Mios!, de Risi
Snack tipus Nacho- Tortilla Nachips, de la marca Old El Paso
- Tortilla Chips Fajita, de la marca Old El Paso
- Nachos, d'Hacendado
Altres Snacks- Biosaurus Kétchup, de la marca Mc Lloyd's

Aquests són els snacks menys saludables

A l'anàlisi de l'OCU també destaquen els snacks menys saludables. Entre ells, hi ha els fregits, els snacks amb formes com cèrcols, boles o estrelles, les escorces, les crispetes i els cuquets.

Això és degut, sobretot, a l'excés de sal, presentant, de mitjana, un 3,8%. També s'excedeixen en greixos, amb un 24%, i compten amb excés de saboritzants, colorants i additius. Alguns, com l'E621, poden provocar fins i tot intolerància.

En el comunicat, l'OCU recorda que aquests snacks compten amb una gran aportació calòrica de 467 calories per cada 100 grams. Hi ha envasos, de fet, amb més de 600 calories. És a dir, un 30% de la recomanació diària per a un adult.