Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'unes galetes en una safata, amb una altra imatge d'una persona assenyalant i somrient i una altra d'unes medalles amb els números u, dos i tres

L'OCU assenyala les 3 millors galetes del supermercat: saludables i beneficioses

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha fet un estudi avaluant un total de 286 galetes, i ha escollit les millors

Com passa amb qualsevol altre producte processat, les galetes més senzilles són les més equilibrades. Per això, des de l'OCU indiquen que el primer que has de fer abans d'escollir-les és fixar-te en la llista d'ingredients.

Per part seva, des de l'organització, amb l'objectiu d'ajudar els consumidors a prendre la millor decisió, han analitzat 286 galetes del supermercat. Després d'estudiar-ne l'etiqueta i la informació nutricional han pogut determinar quines són les millors.

Aquestes són les 3 millors marques de galetes segons l'OCU

Dins del rànquing de l'OCU, són tres les marques que destaquen per la seva composició i ingredients. Conèixer-te serà de gran ajuda en fer la teva propera compra.

Top 3 millors galetes del supermercat OCU

MarcaPuntuació sobre 100Preu
Galetes de civada sense gluten Santiveri692,81 euros
Galetes de civada amb segó de civada Santiveri592,71 euros
Galetes Gullón Lleugera593,55 euros

Galetes de civada sense gluten Santiveri

Aquestes són les millors per la composició equilibrada. Tot i que porten ingredients ultraprocessats i són de les més cares, són integrals i aconsegueixen una puntuació de 69 sobre 100.

Galetes Santiveri de civada sense gluten
Les galetes de civada sense gluten de Santiveri obtenen la millor puntuació | Getty Images: 12963734, OCU

Galetes Santiveri de civada amb segó de civada

La marca repeteix al segon lloc amb aquestes galetes també integrals. Entre els seus ingredients, inclouen edulcorants, farina de blat i olis vegetals de gira-sol i oliva, entre d'altres. Treuen 59 punts sobre 100.

Galetes Gullón María Lleugera Sense Sucres i Sense Sal afegida

La mateixa puntuació de 59 sobre 100 obtenen aquestes galetes de Gullón. Entre els seus ingredients, destaquen la farina de blat, la fibra vegetal, l'oli de gira-sol alt oleic o l'edulcorant, entre d'altres.

Fons d'una imatge d'un supermercat amb un carret, desenfocada, i dues imatges més en primer pla d'unes galetes, unes de la marca Santiveri, galetes de civada, i altres de la marca Gullón, galetes Maria lleugeres
Dues galetes més també han estat destacades per l'OCU | Gullón, Santiveri, Photo Images

Com triar les millors galetes segons l'OCU

Com recorden des de l'OCU, que siguin les més equilibrades, no vol dir que siguin millors o més saludables. Un cop més, l'organització recomana consumir-les amb moderació. A més, també ofereix alguns consells per triar les millors.

Farina integral

El millor és que els cereals i les farines siguin integrals. Cal destacar que també es diu així a les galetes realitzades amb farines refinades barrejades amb inulina, segó i altres fonts de fibra.

Sucre

El sucre, en forma de sacarosa, glucosa, dextrosa, fructosa, mel o agave també cal tenir-ho en compte. L'OCU indica que "fins a un 17% és acceptable, més no".

Greixos saturats

En aquest punt, l'organització considera acceptable fins a un 5%. Tot i això, destaquen que les galetes solen superar aquesta xifra en portar altes quantitats de greix de palmell, karité o coco.

Xocolata

Sobre la xocolata, el que cal comprovar és que no sigui un succedani. A més, cal saber que l'autèntic es porta a terme amb mantega de cacau i cacau desgreixat, cosa que poques compleixen.

Sal

Pel que fa a la sal, l'OCU indica que no ha de portar més de l'1%. El més important és evitar ingredients ultraprocessats com les aromes, els xarops endolcidors i altres additius. No obstant això, prop de 6 galetes sobre 10 els contenen.