Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un tros de truita de patata sucós, al costat d´una imatge d´unes patates crues tallades a làmines i una altra imatge d´una dona amb gest d´aprovació

Si t'agrada la truita de patates, hi ha un truc perquè quedi molt sucosa per dins

Aquest truc t'ajudarà a fer la truita de patates com un autèntic professional sense perdre la sucositat

No hi ha plat que millor defineixi la nostra gastronomia que la truita de patates. Tot i la seva fama, però, a cada lloc del país se sol fer d'una manera diferent. Això sí, hi ha un truc perquè es quedi sempre perfecta.

Un dels dubtes que més s'estenen és si ha de portar ceba o no, així com si és millor que estigui més o menys quallada. En el que sí que estem tots d'acord, però, és que sempre ha de quedar ben sucosa per dins. Aconseguir-ho és més fàcil del que creus.

El millor truc perquè la truita de patates quedi sucosa

Si tens la recepta de la truita de patates al cap, aquest truc comença després de tallar les patates. Només acabar, el que has de fer és deixar-les en remull un temps.

La patata conté midó, així com pectina i sucres simples. Això fa que es cuinin més ràpidament per fora, podent arribar a daurar-se massa. Com a resultat, la teva truita no quedarà perfecta.

En ficar-les en remull, eliminaràs l'excés de midó, així com els sucres. Així podràs controlar la cocció. Així mateix, aquest procés activa un enzim capaç de fer que les patates s'adhereixin entre si perquè estiguin més uniformes.

Muntatge amb una truita de patates amb un tros tallat de fons i el rostre seriós del xef Dabiz Muñoz
Dabiz Muñoz recomana coure les patates a l'oli per aconseguir més sucositat | Vasiliybudarinphotos, Europa Press

El consell de Dabiz Muñoz per augmentar la sucositat

Dabiz Muñoz és un dels xefs espanyols més coneguts i tampoc no perd l'oportunitat de compartir els seus propis trucs. Si busques fer una truita de patates professional, el xef indica que el millor és tallar les patates a dues meitats de forma longitudinal.

DABIZ MUÑOZ | TORTILLA de PATATAS GUISADA con CARABINEROS

Després, heu de tallar cadascuna en làmines d'entre 3 i 4 mil·límetres. A més, perquè quedi sucosa, l'ideal és que les patates es coguin a l'oli. Per això, res millor que controlar la temperatura, tenint cura que no sigui massa alta.

Així has de quallar la truita de patates per a un bon resultat

En el moment del quallat, també cal ser precisos. Utilitza una paella antiadherent que estigui molt calenta quan aboquis la barreja de patates i ou. Després d'uns segons, remena-ho amb una espàtula i redueix el foc.

Quan vegis que les vores comencen a quallar, vol dir que li has de girar. Aquí la clau rau a aconseguir que la calor no entri al centre. Quan vegis que la truita de patates es mou a la paella, vol dir que pots voltejar-la.