L'OCU dona 5 consells clau per estalviar a la factura de llum molts diners

Si t'has cansat de pagar de més, aquests consells et vindran de perles

Imatge d'una mà d'una persona gran i diverses monedes d'euro
L'OCU dona 5 consells molt útils per ajudar-te a estalviar | Pixabay

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha donat les claus definitives per estalviar energia en l'ús dels teus electrodomèstics. Segons explica l'organització, canviant algun dels teus hàbits podràs estalviar fins a 256 euros a l'any d'electricitat. Hem volgut explicar-vos de quines claus es tracten perquè pugueu estalviar una mica més en les despeses de la llar. Vols saber quins són aquests trucs? Segueix llegint.

1. Revisar la tarifa i la potència

El primer que recomana l'OCU és revisar la tarifa elèctrica que tens contractada. L'organització explica que ells són partidaris de les tarifes DH, és a dir, amb discriminació horària. Aquest tipus de tarifes permet que es pagui menys «pel consum realitzat en determinades hores, a canvi de pagar una mica més la resta del dia». Segons explica l'OCU, hi ha 14 hores al dia més econòmiques, des de les 23 hores fins a les 13 hores.

A més, l'OCU també explica que pots repassar la potència que tens contractada, «doncs reduint-se a 1 kW tens prou energia per tota la casa i això et pot ajudar a estalviar uns 50 euros».

2. La importància del bon ús dels electrodomèstics

Segons explica l'OCU, els experts afirmen que els electrodomèstics que més energia consumeixen en una casa són els següents (encara que poden variar depèn de l'eficiència de l'aparell i l'ús que li donem):

  • La nevera - 662 kWh de mitjana a l'any.
  • El congelador - 563 kWh de mitjana a l'any.
  • La televisió - 263 kWh de mitjana a l'any.
  • La rentadora - 255 kWh de mitjana a l'any.
  • L'assecadora -255 kWh de mitjana a l'any.
  • El rentavaixella - 263 kWh de mitjana a l'any.

Així mateix, l'OCU també dóna algunes recomanacions d'ús en algun dels electrodomèstics. Per exemple, per al bon ús de la nevera s'aconsella aprofitar al màxim el volum de la nevera, però sense arribar a l'extrem de comprimir els productes. A més, també suggereix no instal·lar-la prop del forn, del radiador o on pugui donar-li el sol.

3. Tria uns electrodomèstics més eficients

Aquest consell de l'OCU t'afecta directament si el teu electrodomèstic es troba «a la fi de la seva vida útil». Segons explica l'organització, la vida útil d'aparells com rentadores o rentavaixelles sol rondar els dotze anys, mentre que els petits com els aspiradors o microones, entre 8 i 9 anys.

4. Instal·la regletes

Un altre dels consells de l'OCU és instal·lar regletes amb interruptors. I és que, segons explica, «el consum que fan els electrodomèstics en mode 'stand-by' sol rondar els 375 kWh a l'any, el que equival a uns 60 euros». Per tant, una alternativa per estalviar és connectar a una regleta dispositius com la televisió, l'ordinador, el microones o la cafetera, per així poder apagar-los quan no els estiguem utilitzant. A més, també és aconsellable «retirar del corrent els aparells un cop s'hagin recarregat i, per descomptat, desendollar els carregadors».

5. Autoconsum

L'OCU explica que també hi ha l'opció de produir «la teva pròpia energia elèctrica a partir de la instal·lació de 'kits' fotovoltaics». L'organització explica que aquesta iniciativa pot suposar un estalvi de «gairebé 700 euros anuals» per a aquelles famílies que consumeixen uns 5.799 kW / h a l'any.


Comentaris

envia el comentari