gelats

L'OCU adverteix dels 2 pitjors gelats venuts a Catalunya: de marca i molt coneguts

Els gelats poden ser més o menys sans i l'OCU assenyala quins són els pitjors de tots

L'entrada de l'estiu i les altes temperatures fa que utilitzem diferents productes per amenitzar-ne els seus efectes. Un clar exemple és el gelat, un aliment que, durant les jornades més caloroses, és més que necessari al nostre congelador.

A més, l'atractiu del gelat no només es resumeix en la frescor que aporta, sinó també en altres components tan importants com el sabor. Avui dia, és fàcil trobar un gelat que t'encanti, però aquest no ha de ser el més sa del mercat.

Els pitjors gelats del supermercat

Són tots els gelats igual de beneficiosos o dolents? La resposta dels especialistes no deixa cap dubte: No. Com qualsevol aliment, el seu consum no ha de ser excessiu, però n'hi ha alguns de més saludables que d'altres. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha elaborat una anàlisi dels gelats que es troben al mercat per descobrir quins són els millors i els pitjors.

Per això, ha basat la seva anàlisi en el sistema Nutri Score, que compta amb el vistiplau de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). Cada producte obté una puntuació que es veu reflectida en una lletra qualificativa.

fila de gelats de diferents sabors
No tots els gelats son igual de dolents | Getty Images

Els valors van de la lletra A fins a l'E, per la qual cosa, els qualificats amb l'E serien els més perjudicials per a la salut. Aquells que obtenen la A són els aconsellables, mentre que les lletres B, C i D pertanyen a productes amb qualitat mitjana. D'aquest mateix rànquing, podem extreure els 2 pitjors gelats que es venen als supermercats.

1. Nestlé Oreo Stick Sandwich, el penúltim de les llistes

Encara que aquest no és el pitjor gelat, els seus valors nutricionals són molt millorables i el converteixen en una opció poc recomanable. Segons el sistema Nutri Score, el Nestlé Oreo Stick Sandwich ha obtingut una E i es troba a la penúltima posició.

gelat oreo stick
Aquest gelat ha obtingut una E com a nota | OREO

Tot i la seva apetitosa aparença, conté una gran quantitat de greixos saturats: 13 grams per cada 10 de sucre. Aquest gelat es reconeix fàcilment perquè simula la forma d'una Oreo, però amb una mida superior. Es comercialitza amb una caixa que conté 4 unitats de gelat i pesa, aproximadament, 204 grams.

2. Kinder Bueno Ice Cream Bar, el pitjor

El que es porta el primer lloc entre els pitjors és aquest de Kinder, doncs és considerat el més perjudicial de tots. Gaudeix de gran popularitat perquè que simula un dels productes més famosos de la mateixa marca, el Kinder Bueno. I com en el cas de l'anterior, encara que en sigui temptador el sabor, no hauria de ser consumit habitualment.

gelat kinder bueno
Aquest producte de Kinder és el pitjor gelat | KINDER

Segons l'escala a Nutri Score, ha obtingut una E. És a dir, la pitjor classificació existent per a un producte alimentari. En aquest cas, la seva baixa puntuació és deguda a la gran presència de sucre: 31 grams per cada 100 grams. Ve en una caixa amb 4 unitats i pesa 120 grams.

Abusar d'aquest tipus de productes es tradueix en un risc més alt de patir afeccions cardiovasculars o aquelles relacionades amb el pes, com el sobrepès o l'obesitat.

No només estarem perjudicant la nostra salut a llarg termini, sinó també a curt termini. Això és perquè alguns estudis demostren que el consum excessiu de productes altament ensucrats provoca una major sensació de cansament i fatiga durant el dia.

L'OCU també assenyala el pitjor embotit i no t'agradarà

La quantitat d'embutits que consumim es molt elevada i no totes les opcions són saludables. Des de l'OCU també han advertit sobre el pitjor embotit de tots els que consumim. Es tracta del xoriço, el consum del qual facilita l'augment dels nivells de colesterol i triglicèrids perjudicials per a la salut.

A més, podria estar relacionat amb un risc més alt de desenvolupar malalties cardiovasculars. En definitiva, una opció que és fàcil trobar a les nostres taules, però que hem de consumir amb moderació. Per als amants dels embotits, es recomana substituir-lo per altres embotits més saludables com el pernil cuit.