Foto d'un home posant gasolina.

L'OCU alerta dels dies i hores per anar a les benzineres: et sortirà serà més barat

Amb aquests consells podràs estalviar diners en benzina i gasoil

El panorama econòmic actual, a causa de la pujada de la inflació i de l'augment dels preus, ha fet que moltes persones tinguin dificultats per arribar a final de mes. Un dels sectors que més ha patit aquesta pujada és el dels combustibles.

Durant el 2022 el govern espanyol va aprovar una mesura excepcional per bonificar part del preu de la benzina i el gasoil. Tot i això, amb l'entrada de 2023, aquest descompte ha desaparegut, cosa que ha fet que omplir el dipòsit torni a ser problemàtic.

A causa d'això, són diverses les benzineres que han decidit aplicar els seus descomptes. Així mateix, hi ha altres trucs per posar benzina de forma més econòmica. Un, tal com indica l'OCU, és conèixer els dies i les hores en què és més barat.

Això costa omplir el dipòsit actualment

Des del començament d'any,  el preu del combustible ha anat pujant. Això s'ha notat, sobretot, per l'extinció de la mesura de l'Executiu de bonificar amb 0,20 € el litre la benzina i el gasoil.

Segons els experts, aquesta pujada es mantindrà també al llarg del 2023. Abans de la fi de la bonificació del govern espanyol, omplir un dipòsit de 55 litres costava 75,07 € si era de benzina i 79,36 € en el cas del gasoil.

Un vehicle posant combustible en una benzinera
En deixar d'aplicar-se la bonificació, omplir el dipòsit costa 10 € més car, o fins i tot més. | Pixabay

Després de la bonificació, amb els preus de principis del 2023, el preu puja als 88,88 € la benzina i 92,45 € per al gasoil. Sens dubte, són números que continuen sent alarmants i, moltes vegades, inassumibles per a molts conductors.

Aquests són els dies i les hores més barates per anar a les benzineres

De manera general, les distribuïdores fixen el preu dels combustibles segons la demanda de consum. Per aquest motiu, des de l'OCU han enviat una advertència clara. Els caps de setmana són els dies en què els conductors solen anar més a les benzineres.

El dia més barat de la setmana

Per aquest motiu, els dissabtes i els diumenges, quan les persones tenen més temps lliure, els preus tant de la benzina com del gasoil pugen. Per contra, els dilluns sortirà més econòmic pel fet que no tots poden anar-hi aquest dia per motius laborals.

Imatge d'un treballador subjectant una mànega d'una benzinera
Segons l'OCU, dilluns resulta més barat omplir el dipòsit. | Canva

Les hores més econòmiques

Ara que sabeu quin dia és més barat omplir el dipòsit, des de l'OCU també han anunciat quines hores són més convenients. Això, però, dependrà de cada estació de servei, així com el moment en què facin canvis de preus.

Tanmateix, de forma general, la mitjanit és l'hora en què és més econòmic surt omplir el dipòsit. El mateix passa amb les primeres hores del matí. Si hi acudeixes en aquests moments, podràs estalviar uns quants euros.

Estalvia combustible amb aquests consells

Conèixer aquest tipus de trucs pot ser molt interessant i afectar directament la butxaca. A més, això no és l'únic que has de tenir en compte a l'hora d'estalviar quan vagis a les benzineres.

Un altre dels consells de l'OCU consisteix a vigilar la pressió dels pneumàtics per tenir la seguretat que portes aquella recomanada pel fabricant. D'aquesta manera, podràs estalviar combustible mentre condueixes.

Així mateix, és interessant, a més de ser obligatori, respectar la velocitat màxima de cada via. També ho és aplicar una conducció eficient sense esgotar les marxes, canviant entre les 2.000 i les 2.500 rpm, en benzina, i entre les 1.500 i les 2.000, en gasoil. D'altra banda, recorda no abusar de l'aire condicionat, no conduir amb les finestretes baixades, no carregar gaire el cotxe i apagar el motor quan t'aturis més d'un minut.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!