Imatge de la mà d'una persona encenent l'interruptor de la llum

L'OCU t'avisa: com pots saber si tens la tarifa elèctrica correcta a casa teva

De quina manera podem saber si tenim contractada la tarifa elèctrica correcta a casa nostra? Pren nota d'aquests consells de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU)

Després de l'augment dels preus per part de les companyies elèctriques, és normal que moltes persones temin l'arribada d'una factura nova de la llum. El que ens porta a la pregunta següent: és possible saber si tenim la tarifa elèctrica adequada?

És molt probable que a hores d'ara ja sàpigues que la factura de llum és un document que emet la companyia elèctrica per informar el consumidor de la quantitat d'energia que ha consumit durant un període determinat (generalment un mes) i el cost corresponent.

Inclou diferents elements bàsics, com el número de client i dades de contacte, període de facturació, número de mesurador i lectura actual, consum d'energia en quilowatts-hora, el preu per quilowatts-hora, qualsevol càrrec fix o variable i, finalment, el total a pagar.

La factura de llum també pot incloure informació sobre qualsevol programa d'estalvi d'energia o incentius als quals el client pugui estar subscrit. I, com indiquen els experts, és essencial revisar la factura de llum per assegurar-se que no hi ha errors o càrrecs desconeguts, i tenir una idea del consum d'energia i el cost corresponent.

És aquí quan ens trobem amb la tarifa elèctrica. I amb, almenys, intentar descobrir si la que hem escollit és la més adequada. Per sort, disposem dels consells següents de l'OCU per ajudar-nos en aquest sentit.

Imatge d'una persona endollant un cable
La factura de la llum també t'informa de qualsevol programa d'estalvi d'energia. | Getty Images

Quin és l'avís de l'OCU sobre la tarifa elèctrica?

Com assenyala l'OCU, a l'hora de descobrir quina és la tarifa elèctrica que més ens convé és importantíssim fer una cerca d'una bona tarifa, però sense deixar-nos enlluernar pels millors preus. Especialment si la nostra oferta és anterior al 26 d'abril.

Per a aquest mes i els següents, per exemple, l'OCU recomana tenir en compte la tarifa Endesa Connecta, que només està disponible per a noves contractacions en línia. Però es converteix en la millor opció.

Segons informa l'OCU, el preu per cada kWh consumit és de 0,145587€ + cost mesura del gas; mentre que el preu del kW contractat en horari punta (terme fix) és de 33,080628 €/any. I en horari vall 8,196888 €/any.

Endesa ONE es converteix en una altra opció, ja que compta amb una promoció temporal que consisteix en un mes de consum gratuït durant el primer any de contracte. És ideal per a llars que concentrin el consum a l'hivern, ja que tenen calefacció elèctrica. En tercer lloc, ens trobem amb Iberdrola Plan Online, també només disponible per a noves contractacions a través d'Internet «i a més, amb factura electrònica».

Quins són els preus d'aquesta tarifa nova? El preu per cada kWh consumit és de 0,167797 € + cost mesura del gas; el preu del kW contractat en horari punta (terme fix)  és de 30,66747€ i el preu del kW contractat en horari vall (terme fix)  de 4,104338€.

 

Cálcul factura llum
El preu de la llum s'ha disparat aquests últims mesos | GETTY IMAGES

Quines altres tarifes barates estan disponibles?

Finalment ens trobem ambNaturgy Tarifa Per Ús . És una tarifa que cobra un preu per cada kWh consumit: 0,162897 euros + cost mesura del gas; preu del kW contractat en horari punta (terme fix): 29,40806 euros i un preu del kW contractat en horari vall (terme fix): 5,367708 euros.

El millor de tot és que no té permanència i, a més, cal tenir en compte que no planteja revisió cada any (al voltant de l'1 de gener) per l'IPC.Finalment, no t'has d'oblidar d'allò més important: si tens alguna pregunta o inquietud pel que fa a la factura, has de contactar amb la teva companyia elèctrica per obtenir més informació.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp