Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Pla general de la platja de l'Arrabassada de Tarragona, amb banyistes i gent prenent el sol

Les millors cremes solars del 2021 segons l'OCU

Per cuidar la teva pell aquest estiu res millor que fer cas a l'OCU i escollir un dels protectors solars del seu rànquing

Com cada any, l'OCU ha fet una exhaustiva anàlisi de protectors solars tant en loció com en versió polvoritzador i, per fer-ho, ha comparat protectors amb un factor de protecció solar SPF30, així com els SPF50 i 50 +. D'aquesta manera, l'Organització de Consumidors i Usuaris ha estudiat un total de 40 cremes solars, de les quals 25 són amb factor SPF30, a més, completen l'estudi amb diversos protectors solars SPF50 i 50 +, especialment pensats per a la delicada pell dels nens.

Descobreix quins són els millors protectors solars per a aquest estiu

Per la comparativa, l'organització de consumidors ha seleccionat les marques més comunes de venda en supermercats i perfumeries, en farmàcia i parafarmàcies, en diferents formats, tant en loció com en format polvoritzador o esprai. Tots ells han estat sotmesos a les proves de laboratori que l'organització realitza per emetre el seu veredicte final de qualitat.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

En loció: 'Biotherm Waterlover Sun milk'

En el grup de les locions SPF 30, l'OCU posiciona en el primer lloc a la crema 'BIOTHERM WATERLOVER SUN MILK SPF30', que trobarem també en perfumeries i parafarmàcies per aproximadament 20,85 euros, i que destaca sobretot per la seva textura i capacitat d'absorció. A més, és resistent a la radiació UVB i UVA i es comercialitza en envàs de 200 ml. La part en la qual suspèn és en l'anàlisi d'impacte ambiental, cosa que li treu protagonisme, encara que es tracti d'un protector de molt bona qualitat.

Els millors protectors solars de l'súper, segons l'OCU
'BIOTHERM WATERLOVER SUN MILK SPF30' | OCU

En esprai: 'Nivea Sun llet protegeix & bronzeja'

En el grup dels esprais SPF30, l'OCU destaca com a 'Compra Mestra' el protector solar 'Nivea Sun llet protegeix & bronzeja'. Un format en pistola de 300 ml amb protecció UVA i sense fragància al·lergògenes que podem trobar en supermercats, parafarmàcies i perfumeries per un preu de referència de 15,00 euros. I és que obté més de cinc estrelles després de valorar els aspectes de textura, tacte o absorció. No obstant això, tot i que no conté microplàstics, sí que conté altres substàncies d'impacte mediambiental.

Els millors protectors solars de l'súper, segons l'OCU
'Nivea Sun llet protegeix & bronzeja' | OCU

La millor opció per a nens: 'Avène Lait Enfant 50 +'

I en l'apartat de protecció solar 50 i 50 +, i dins dels protectors infantils, l'OCU destaca l''UEA Thermale Avène Lait Enfant 50 +. Es tracta d'un protector en format tub de crema a 17,89 euros l'envàs de 250 ml i amb factor de protecció UVA. No conté fragàncies al·lergògenes ni perfum i obté una bona puntuació en qualitat, textura i absorció.

Els millors protectors solars de l'súper, segons l'OCU
'UEA Thermale Avene Lait Enfant 50 +' | OCU

Opcions de marca blanca per a nens

També per a nens, Mercadona surt en bona posició amb el seu protector solar 'Sun Med Spray Solar Infantil Kids 50 +', el qual es comercialitza en envàs format aerosol de 150 ml a 6,00 euros. Té protecció UVA i no conté cap mena de fragància o perfum que pogués causar al·lèrgia. Per la seva banda, Lidl també té una bona posició amb la seva loció solar a esprai per a nens SPF 50 +, que té un preu de 5,79 euros.

A manera de resum i en general, totes les cremes solars analitzades compleixen amb el que  s'esperava en protecció i qualitat segons l'OCU, ja que ofereixen alta protecció i cuiden la pell, però no tant el medi ambient perquè hi ha encara coses per millorar com els envasos, però sobretot la seva composició perquè no danyin l'entorn natural.

De fet, en l'anàlisi es fixen, a més del contingut, en aspectes com la prova d'ús, l'etiquetatge i la llista d'ingredients, on es rastreja la presència de substàncies dubtoses. I si hi ha alguna cosa que realment ens deixa amb mal gust de boca, és l'impacte ambiental. En aquesta part, pràcticament cap protector solar aprova, per més qualitat que tingui de cara a l'ésser humà.